Nogomet

Ibrahimović: "Hrvatska odlična provjera"

Borna Rupnik • srijeda, 29.02.2012.
Ibrahimović: "Hrvatska odlična provjera"
Foto: FaH

Hrvatska će u srijedu navečer na Maksimiru ugostiti Švedsku, a prva zvijezda gostiju bit će Zlatan Ibrahimović. Smatra da je njegova reprezentacija pogodila dolaskom u Zagreb...

Milanov napadač Zlatan Ibrahimović predvodit će švedski napad u pripremnoj utakmici protiv Hrvatske, a o izabranicima Slavena Bilića imao je samo riječi hvale. Posebno je pritom istaknuo Luku Modrića.

Ozljede

Šveđani prije utakmice imaju dosta problema s ozljedama. Na terenu neće biti Majstorovića, koji se ozlijedio u sudaru sa suigračem Svenssonom i upitan mu je odlazak na EP, ali možda neće biti ni braniča Wendta ni mladog Guidettija, koji je u Zagrebu trebao debitirati. "Guidetti me podsjeća na mene prije deset godina, ali prvo mora dokazati da je pravi igrač", prokomentirao je Zlatan Ibrahimović.

"Hrvatska je vrlo kvalitetna i zato će ovo za nas biti odlična provjera. Hrvati imaju mnogo kvalitetnih pojedinaca, a posebno mi se sviđa Luka Modrić", rekao je Ibrahimović prije utakmice.

S obzirom na njegove korijene, osvrnuo se i na priče koje su ga povezivale s igranjem za reprezentacije Hrvatske ili Bosne i Hercegovine: "Meni to pitanje nitko nije postavio, postojale su samo glasine da ću igrati za Hrvatsku ili Bosnu i Hercegovinu. Iz tih mi saveza nitko nije prilazio".

"Rođen sam u Švedskoj, ali kod kuće pričamo po 'naški'. Odgojen sam u drugom okruženju, no imam balkanski mentalitet i temperament", dodao je švedski reprezentativac.

Na to se nadovezao i komentar o suspenziji u talijanskom prvenstvu, koju je zaradio zbog pljuske braniču Napolija. "Napravio sam glupost, bio sam idiot, ali nadam se da se to više neće ponoviti. Igram s mnogo emocija", kaže.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!