Nogomet

Prandelli: "Odigrat ćemo sjajan Euro"

Josip Tolić • četvrtak, 01.03.2012.
Prandelli: "Odigrat ćemo sjajan Euro"
Foto: EPA

Nakon poraza u prijateljskoj utakmici s SAD-om (0:1), izbornik Italije Cesare Prandelli izjavio je kako smatra da će Azzurri svejedno odigrati sjajan Euro, a njegov sunarodnjak na klupi Irske Giovanni Trapattoni zadovoljan je remijem s Češkom (1:1) zbog rezultata iako je cilj bio isprobati neke nove igrače.

Protivnici Hrvatske u skupini Eura 2012. upisali su pobjedu, remi i poraz. Osim Španjolske, koja je "razmontirala" Venezuelu, Italija je u Genoi izgubila od SAD-a pogotkom Clinta Dempseyja, dok je Irska odigrala neodlučeno s Češkom (1:1).

"Bio je to nezaslužen poraz, no s ovim duhom imat ćemo sjajno Europsko prvenstvo jer sam zadovoljan momčadi. Igranje svaka tri mjeseca očito je komplicirano, no uvjeren sam da ćemo imati sjajan Euro 2012", izjavio je nakon utakmice izbornik Italije Cesare Prandelli

Prokomentirao je i nastupe Sebastiana Giovinca te Fabija Borinija, koji je upisao debi za Azzurre: "Činio je dobre stvari i bio opasan 'jedan na jedan'. Borini ima odlučnost, osobnost i mnogo više."

"Sto dana do Eura? Apsolutno nisam zabrinut", zaključio je.

Drugi protivnik Hrvatske u skupini Irska, s kojom Kockasti igraju otvarajuću utakmicu 10. lipnja, remizirala je u Dublinu s Češkom. Vodeći gol za Čehe zabio je Milan Baroš, dok je rezultat u samoj završnici utakmice poravnao Simon Cox.

Irski izbornik Giovanni Trapattoni istakao je važnost izvedbe njegovih igrača, ali i postignutog rezultata: "Imali smo mogućnost gledati na druge igrače, no svejedno pratiti i rezultat jer nam daje samopouzdanja i sigurnost za naš sustav i pristup. Vrlo sam sretan jer nisam mislio da će ovo biti 'šetnja' parkom. Češka je jaka momčad, ima mnogo mladih igrača i onih koji su važni diljem Europe."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Euro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!