Nogomet

Lahm: "Moramo se čuvati Marseillea"

Igor Šestak • petak, 16.03.2012.
Lahm: "Moramo se čuvati Marseillea"
Foto: EPA

Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka spojio je Bayern i Marseille. I jedni i drugi zadovoljni su što neće igrati protiv španjolskih klubova, ali je Bayern nešto zadovoljniji jer u ovaj susret ulazi kao favorit s obzirom na prilično slabu formu Francuza u njihovom nacionalnom prvenstvu.

Nakon demoliranja Basela u osmini finala, Bavarci će gostovati na Velodromeu što će posebne emocije izazvati kod Franka Riberyja, bivšeg igrača Marseillea. "Neće nam biti lako. U Marseilleu je uvijek fantastična atmosfera i očekuje nas teško gostovanje pred 60.000 gledatelja koji žive za nogomet. Ipak, mi smo Bayern i naši ciljevi su postavljeni vrlo visoko", izjavio je Francuz u dresu Bayerna.

Zadovoljniji od njega bio je Philipp Lahm: "Ždrijeb je solidan. U ovoj fazi natjecanja nema laganih protivnika. Priželjkivao sam da izbjegnemo Barcelonu i Real pa me ovakav rasplet čini zadovoljnim. Moramo se čuvati Marseillea jer su izbacili Inter i dva puta pobijedili Dortmund u skupini Lige prvaka."

Marseille je do utakmica protiv Bayerna stigao pogocima u sudačkim nadoknadama protiv milanskog Intera. Budući da im u francuskom prvenstvu ne ide najbolje, Liga prvaka je odlična prilika za spas sezone. Didier Deschamps, trener kluba s juga Francuske kaže: "Bit će ovo teške, vrlo teške utakmice za nas. Bayern je najjači protivnik kojeg smo mogli dobiti nakon Barcelone i Reala. Nijemci su vrlo snažni i imaju sjajan kvartet ofenzivnih igrača u Robbenu, Riberyju, Gomezu i Mülleru."

Deschamps, koji je kao igrač dvaput osvajao Ligu prvaka, ipak vjeruje da njegova momčad može do polufinala i sudara s pobjednikom dvoboja APOEL-a i Real Madrida: "Moramo vjerovati. Iako je bilo teško, dva puta smo slavili protiv Dortmunda koji je u Bundesligi pet bodova ispred Bayerna. Moramo dati sve od sebe, kao što smo dali u utakmicama protiv Intera."

Steve Mandanda, vratar Marseillea koji zbog crvenog kartona u Milanu neće moći nastupiti u prvoj utakmici, nije bio nezadovoljan ždrijebom: "U četvrtfinalu je nemoguće izbjeći velike ribe. Bayern je veliki klub i biti će jako teško protiv njih. Sretni smo što smo dogurali do ove faze natjecanja i jedva čekamo da dođu ove važne utakmice. Naravno da su Nijemci favoriti, ali dat ćemo sve od sebe."

Prva utakmica na rasporedu je 28. ožujka u Marseilleu, a uzvrat u Münchenu igra se 3. travnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.03.2012. u 20:45
    bogmdani@ slaazem se i po meni mnogo ljepse a i kvaltitetnije eventualno polufnale ce ovo biti nego prethoden 2 godine,LP se vraca na najljepsi nacin
    Obrisan korisnik
  • cameosis16.03.2012. u 16:54
    odlicno! prolaze apoel, olympique, benfica i barcelona.
    cameosis
  • Obrisan korisnik16.03.2012. u 15:20
    ne,smao je bilo namješteno
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani16.03.2012. u 15:09
    Prolaze Real, Bayern, Chelsea i vjerojatno Barcelona. Najizjednačeniji par Milan - Barcelona. Jeli slučajno da ovi svi nabrojani igraju prvu u gostima? Zar su bile dvije jakosne skupine?
    Bogomdani