Nogomet

Allegri: "Napredovali smo i možemo proći"

Igor Šestak • petak, 16.03.2012.
Allegri: "Napredovali smo i možemo proći"
Foto: Kristijan Komarica

Ždijeb Lige prvaka nije imao milosti prema Milanu i Barceloni. Talijanski i španjolski velikan već su se susreli ove sezone u grupnoj fazi natjecanja, a novi ogled imat će u četvrtfinalu.

Uoči ždrijeba četvrtfinala u Nyonu bilo je jasno da će od pet klubova koji spadaju u najviši razred europskog nogometa, barem dva morati igrati međusobno. Ta je nesreća zadesila Milan i Barcelonu, klubove koji su ove sezone već odigrali dva međusobna susreta u Ligi prvaka.

U susretima skupine H ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka ove su momčadi remizirale na Camp Nou 2:2, dok je u drugoj utakmici na San Siru Barcelona slavila s 3:2. Nakon ždrijeba, oba trenera govore o protivniku s puno respekta te se nadaju prolasku u polufinale gdje pobjednika čeka bolji iz susreta Benfice i Chelseaja.

Pep Guardiola je priznao da Barcelonu očekuje vrlo težak zadatak: "Milan je izrazito jak suparnik i trebat će nam podrška naših navijača. Oni imaju neke vrlo iskusne igrače, lako stvaraju šanse, a obrana im je odlična. Tako je to u Ligi prvaka. Želite li osvojiti naslov, morate pobijediti najbolje klubove. A Milan je svakako jedan od najboljih."

Ždrijeb je ponudio mogućnost da se dva španjolska velikana sretnu u finalnoj utakmici u Münchenu, ali Guardiola odbija razmišljati o potencijalnom El Clasicu u finalu. Trener Barcelone smatra da bi bilo suludo razmišljati o bilo kojem drugom protivniku dok pred vratima čeka velikan poput Milana: "Trenutno ne pomišljam ni na polufinale protiv Benfice ili Chelseaja, a pogotovo ne na finale. Četvrtfinale će biti dovoljno teško"

Milanov trener Massimiliano Allegri prilično je optimističan uoči dvoboja s aktualnim europskim i svjetskim prvacima. "Ždrijeb nam je donio najtežeg mogućeg suparnika, ali mislim da možemo dobro odigrati protiv njih jer smo od našeg prošlog susreta jako napredovali", izjavio je trener Rossonera.

Allegri vjeruje da vodeća momčad Serie A može izbaciti Barcelonu te da će im put do finala tada biti otvoren: "Prošla dva susreta su nas napunila samopouzdanjem, a nove utakmice protiv Barcelone izvući će najbolje iz mojih igrača. U Barceloni smo se odlično branili, a na domaćem terenu smo također dobro odigrali, iako smo izgubili. Nadam se da će se do prve utakmice oporaviti dio naših ozlijeđenih igrača. Gledamo li ovaj ždrijeb s pozitivne strane, imamo odličnu priliku doći do finala ukoliko ih izbacimo."

Prva utakmica igra se u Milanu 28. ožujka, a uzvrat u Barceloni 3. travnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.03.2012. u 18:07
    vidje ce se
    Obrisan korisnik