FA kup, četvrtfinale, 17.03.2012, 13:45 h
Everton
Everton 1:1 Sunderland
Sunderland

Everton s 18 udaraca izborio samo uzvrat

Ante Zovko • subota, 17.03.2012.
Everton s 18 udaraca izborio samo uzvrat
Foto: EPA

Uz gotovo 20 udaraca Everton nije uspio riješiti prolaz u polufinale FA kupa. Sunderland je jednu priliku iskoristio i osigurao uzvrat nakon 1:1 na Goodison Parku.

Nikica Jelavić odigrao je cijeli susret za Everton i sudjelovao u akciji za jedini gol momčadi iz Liverpoola koja će imati za čime žaliti. Hrvatski je napadač imao nekoliko prilika za odvesti svoje u polufinale, ali u uzbudljivoj utakmici nije bio dovoljno precizan, kao i nekoliko njegovih suigrača.

Drenthe je u prvom dijelu bio prilično agilan i dobivao dosta prostora kroz Sunderlandovu sredinu, pa je u devetoj minuti tražio jedanaesterac nakon što ga je, činilo se, srušio Gardner. Sudac Mariner bio je u blizini i pustio prednost.

Tri minute kasnije poveli su gosti lukavo izvedenim slobodnim udarcem. Bardsley je bio egzekutor s nekih 25 metara. Lopta je završila u donjem lijevom kutu.

Jelavić je imao svoje prste kod drugog gola. U 23. hrvatski je napadač prvo uputio dosta mlak udarac glavom na Bainesov ubačaj, a popravio je to Cahill i uhvatio Mignoleta na krivoj nozi.

Mogao se i Jelavić ubrzo upisati u strijelce, Cahill ga je u 32. minuti izbacio sjajnom loptom, a napadač puca malo pored bliže stative. Drenthe je pak u 43. iz slobodnog udarca okrznuo stativu.

Visoki ritam nastavio se i u drugom dijelu, a Everton je dva puta pronašao mrežu, no njezinu krivu stranu. Coleman se u 54. prošuljao kroz dva gostujuća braniča i pogodio vanjski dio mreže, a Jelavić u 64. glavom pogađa horizontalni dio mreže.

Hrvatski je reprezentativac opet u akciji minutu poslije kad njegov udarac glavom pogađa u ruku O'Sheu. Opet pozivi na jedanaesterac, ali zviždaljka je još jednom nijema. U svakom slučaju, Everton je bio nadmoćniji sa 18 udaraca, osam u okvir gola. Sunderland ih je imao pet, dva po golu.

FA kup

četvrtfinale

Everton1:1Sunderland
Chelsea5:2Leicester City
Liverpool2:1Stoke City
Tottenham3:1Bolton
Sunderland0:2Everton

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!