FA kup, četvrtfinale, 18.03.2012, 17:00 h
Liverpool
Liverpool 2:1 Stoke City
Stoke City

Liverpool u svojem 23. polufinalu FA kupa

Ante Zovko • nedjelja, 18.03.2012.
Liverpool u svojem 23. polufinalu FA kupa

Liverpool se pobjedom 2:1 protiv Stoke Cityja na Anfieldu pridružio Chelseaju u polufinalu FA kupa, svoje 23. u povijesti, zahvaljujući dvama lijepim pogocima.

Pogoci Luisa Suareza i Stewarta Downinga srušili su Stoke City koji je bio izjednačio jednim sumnjivim pogotkom Petera Croucha.

Stoke je u početku odlično parirao kratkim pasovima kojima nije dopustio Redsima da nametnu ritam. Međutim, individualni bljesak nisu gosti uspjeli spriječiti. Suarez u 23. minuti odigrava dupli pas s Maxijem Rodriguezom i s vrha šesnaesterca fantastičnim udarcem pronalazi donji Sorensenov kut.

Stokeu nije bilo potrebno dugo da se vrati. U 27. minuti, nakon kornera, Shotton se našao u Reininoj putanji, a Crouch je glavom pospremio svoj 11. gol sezone. Španjolski vratar bjesnio je na glavnog suca, u čemu ga nitko nije sprječavao, a na kraju je za jezikovu juhu dobio žuti karton.

Nakon Whiteheadova udarca pored stative u 33., Liverpool je izvršio određeni pritisak prema završnici poluvremena, ali bez posebnog učinka pred Stokeovim golom. Gerrard je u 44. pokušao iz slobodnog udarca, ali otišlo je to preko gola.

Downing je obilježio početak drugog poluvremena. Prvo je u 53. namjestio priliku Suarezu koji gađa pored suprotne stative, a u 58. uzeo je stvar u svoje ruke. Sjurio se s desne strane u šesnaesterac, odigrao s Gerrardom dupli pas za koji je upitno je to uopće bio ili greška Liverpoolova kapetana, a onda silovito zakucao pored potpuno nemoćnog Sorensena.

Liverpoolu se poslije toga nije žurilo i pošto-poto želio je zadržati loptu u svojem posjedu. To mu je uglavnom uspijevalo zahvaljujući ne posebno učinkovitom presingu Stokea. Na kraju gostima nisu pomogli ni prekidi, tradicionalno njihovo najjače oružje.

FA kup

četvrtfinale

Everton1:1Sunderland
Chelsea5:2Leicester City
Liverpool2:1Stoke City
Tottenham3:1Bolton
Sunderland0:2Everton

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • IanZG18.03.2012. u 23:01
    Mora Spearing dići ruke, inače ga se ne vidi od visoke trave ;)
    IanZG
  • Obrisan korisnik18.03.2012. u 22:36
    alan@ zbog tog i kazem rutinski je stoke inace tezska momcad i namucili su nas i danas li danas nismo proamsivali puno vec smo zabili sto smo napravili i slavili konacno,sjeti se koliko smo puta izgubili bodove na vakim utakimcama u EPL i kad smo bolje igrali
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2012. u 20:28
    Daleko je ovo bilo od rutinske utakmice,bar meni. Teska igra opet,međusobno neshvacanje igraca u napadu i veza koja ponekad zaista ne zna koji je krajnji cilj ove igre. Opisat igru Liverpool meni kao velikom njegovom navijacu je jako tesko,sve je to nekako na povuci-potegni pa sto bude. Dalglishu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2012. u 20:25
    bravo momci, svaka pohvala za Luisa za onu golcinu, a Downing je vec par utakmica dobar al ga nece gol, sad mu se trud isplatio... idemo sad po drugu kantu ove sezone. YNWA!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2012. u 19:54
    bravo redsi konacno da i od vas docekam rutinsku utakmicu
    Obrisan korisnik