FA kup, četvrtfinale, 18.03.2012, 15:05 h
Chelsea
Chelsea 5:2 Leicester City
Leicester City

Video: Dva gola Torresa u pobjedi Chelseaja

Josip Tolić • nedjelja, 18.03.2012.
Video: Dva gola Torresa u pobjedi Chelseaja
Foto: EPA

U četvrtfinalnoj utakmici FA kupa na Stamford Bridgeu Chelsea je kompletirao sjajan tjedan u kup-natjecanjima svladavši Leicester City 5:2. Nevjerojatno dug golgeterski post uspio je prekinuti Fernando Torres dvama pogocima dodavši im i dvije asistencije.

I bez kapetana Johna Terryja te Davida Luiza na klupi od prve minute, momčad Roberta Di Mattea bila je prejaka za Leicester City, 12-plasirani sastav Championshipa, te tako nastavila svoj put prema finalima kup-natjecanja. S druge strane, u postavu Leicestera nakon služenja suspenzije od tri utakmice zbog crvenog kartona vratio se Paul Konchesky, inače Terryjev šurjak.

Već u 12. minuti domaćini su navijestili da će gledatelji vidjeti pravu golijadu. Gary Cahill poentirao je nakon Matina kornera te lijepom gestom kod proslave gola dao podršku svom bivšem suigraču Patriceu Muambi koji se bori za život uz natpis ispod dresa "molite za Muambu".

Vezane vijesti

Samo šest minuta potom Fernando Torres navijestio je svoj dan asistencijom za Kaloua koji provlači loptu ispod Schmeichela za 2:0 i nagovještaj kraja za Lisice. Bjelokošćanin je tako uspio poentirati pogodak u petom natjecanju ove sezone. Uz FA kup, činio je to i u Premiershipu, Ligi prvaka, Carling kupu te Afričkom kupu nacija.

Mogli su se gosti vratiti u utakmicu u 34. minuti kada je, nakon Cahillove greške, Danns namučio Čecha, no čuvar mreže Plavih ipak je uspio sačuvati prazna vrata.

U 67. minuti dogodio se vjerojatno najzanimljiviji trenutak utakmice. Sturridge je pokrenuo akciju za Raula Meirelesa koji prosljeđuje za Torresa, a Španjolac primiruje loptu i zabija pogodak za 3:0, svoj prvi gol nakon više od 25 sati posta!

Završnica je postala na trenutak zanimljivija prvim gostujućim golom 13 minuta prije kraja kada je Beckford pospremio u mrežu odbijanac poslije Dannsova pokušaja, no svaku je sumnju u prolaz Chelseaja otklonio - Torres. Meireles mu je asistirao iz kornera, a 27-godišnjak glavom na prvoj vratnici postigao je svoj drugi gol za erupciju oduševljenja na Stamford Bridgeu.

No, ni tu nije bio kraj pogocima. Leicester je minutu prije kraja regularnih 90 minuta ponovno smanjio zaostatak eurogolom igrača s klupe Marshalla s 25 metara, a posljednji gol u nevjerojatno uzbudljlivoj utakmici pokrenuo je ponovno Torres svojom drugom asistencijom za Meirelesa i konačnih 5:2.

FA kup

četvrtfinale

Everton1:1Sunderland
Chelsea5:2Leicester City
Liverpool2:1Stoke City
Tottenham3:1Bolton
Sunderland0:2Everton

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.03.2012. u 20:55
    da je ovo,da je ono,daj ajde,pa to je nogomet,tu treba čovjek imati i sreće
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2012. u 20:39
    kod provog gola da mu nije lopta presla preko noge nebi ni zabio, a ovaj drugi, takav se moze zabit samo Leichesteru
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2012. u 20:35
    Ma kakve ovo veze ima sa bilo cim,sa pamecu uopce ? Ajde vise sa tim Realom znas gdje,dosadan si ali zaista !
    Obrisan korisnik
  • xavice18.03.2012. u 20:02
    pa naravno da je igračina torres, neznam kad je to bilo upitno
    xavice
  • Lomax18.03.2012. u 20:00
    http://hasfernandotorresscoredforchelsea.com/
    Lomax