Košarka

Prva pobjeda Jolly JBŠ

S Baldekina:Ivana Jurica • utorak, 03.04.2012.
Prva pobjeda Jolly JBŠ
Foto: Martina Japundžić

Dvije momčadi koje su u dosadašnjem dijelu Lige za prvaka upisale po četiri poraza u međusobnom susretu na Baldekinu tražile su prekid negativnog niza. Uspješniji su bili domaćini, košarkaši Jollyja Jadranske banke Šibenik koji su sa 70:60 pobijedili Svjetlost, koja je igrala bez Štimca i Batine. Ponovno je Ross bio prvo ime domaćina, a veliki su doprinos prvoj pobjedi dali i igrači koji su manje igrali u posljednje vrijeme (Režić, Vlaić, Vrlika).

Poslije minimalnog vodstva Svjetlosti na otvaranju utakmice, domaćin je preuzeo vodstvo sve do pred kraj četvrtine. Ross, Mrva i Petani donijeli su vodstvo od 7:3. Tricom Kature prednost iznosi 11:7, a ubrzo se poveća i na do tada najvećih plus šest (15:9). Gostujući trener Erjavec tada time-autom uspijeva prekinuti seriju Jollyja. Trgnula se tada i njegova momčad, pa preko Šamadana i Koštomaja dolaze i do male prednosti na kraju četvrtine (18:17).

Jolly vraća prednost na svoju stranu, ali nema rješenja za Šamadana pod košem. Vlašić tada u igru uvodi Vlaića koji Šamadana uspijeva zaustaviti (posljednji koš postigao je za 25:24). Osim što vrlo dobro čuva Baraća (kao i Katura nešto ranije), Režić je učinkovit i u napadu, pogađa tricu za 32:24. U završnici prvog poluvremena Šibenčani su još povećali svoju prednost: Barać je zaradio tehničku pogrešku, Mrva realizirao oba bacanja, zatim i napad za 36:24. Novom tricom Režića prednost je narasla na 39:25. Serijom 14:1 od otprilike sredine četvrtine Jolly je usmjerio utakmicu u pravcu koji je i želio.

S četiri uzastopna koša Svjetlost otvara drugo poluvrijeme, ali Jolly odgovara sa šest u nizu. Prednost domaće momčadi i dalje je stalno iznad deset koševa (45:33, 48:35). Došli su Brođani do minus devet (50:41) nakon koša Šamadana, ali trica Vrlika, te koš Kature vratili su Vlašićevoj momčadi dvoznamenkastu prednost.

U zadnjoj se četvrtini ništa značajnije nije promijenilo. Gosti iz Slavonskog Broda u dva su navrata došli na minus devet, ali domaća je ekipe bez problema sačuvala prednost stečenu u ranijoj fazi utakmice.

Do prve pobjede uz Rossa koji je postigao 21 koš, Jolly su vodili Vrlika i Mrva s po 11 koševa, Režić s 10 uz vrlo dobru obrambenu partiju, a vrijedi istaknuti i igru Luke Vlaića. Kod Svjetlost samo su se petorica igrača upisivala u strijelce: Barać je postigao 18 koševa, Šamadan 16, Koštomaj deset, a Matasović dva. Na klupi su bili Štimac i Batina, ali zbog ozljeda nisu ni ulazili u igru.

U sljedećem kolu Jolly JBŠ gostuje kod Cedevite, dok će Brod Svjetlost prvu pobjedu tražiti na domaćem parketu protiv Zaboka.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 140+267
2Cedevita 113+196
3Split 104+29
4Zadar 86+46
5Zagreb 68+56
6Slavonski Brod 311-185
7Jolly JB 212-187
8Zabok 212-222

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!