Košarka

Cibona slavila u Višnjiku

Iz SC Krešimir Ćosić:Martina Oštrić • utorak, 03.04.2012.
Cibona slavila u Višnjiku
Foto: FaH

Hrvatski derbi donio je novu pobjedu Cibone. Momčad Jasmina Repeše tako je sačuvala stopostotni niz od pet pobjeda u pet odigranih utakmica, dok Zadrani gube i drugu utakmicu u nizu od zagrebačkog protivnika. Utakmica je završila s komotnih deset poena prednosti za Cibonu...

Košarkaški derbi između Zadra i Cibone na Višnjiku privukao je zadarske, ali i zagrebačke navijače u Krešinu dvoranu. Cibona je u Zadar došla nakon pobjede nad Zabokom, dok su Zadrani derbi dočekali porazom od Cedevite u Zagrebu.

Gosti su bolje počeli utakmicu, s tri poena El-Amina Khalida, a premda Zadrani smanjuju preko Krapića, Cibona odlazi na 4:7. U četvrtoj minuti Zadrani izjednačavaju, a minutu potom i prelaze u vodstvo od 10:9. Nakon dvominutnog posta od koševa Zadrani preuzimaju konce igre u svoje ruke, te prva dionica završava s 18:11.

Složni navijači

Šačica Ciboninih navijača pohodila je Grad košarke. Unatoč međusobnim prepucavanjima, simpatizetri oba kluba u jednom su se složili. Transparenti "Radiću odlazi!!", obje su strane složile u mišljenju.

Već na samom početku druge četvrtine Zadrani povećavaju vodstvo na deset koševa, a koševima Delaša i Ramljaka prednost se povećava na 25:11. Cibonu u početku druge dionice ništa nije išlo. Tak nakon pet minuta igre Žižić i Barbour postižu po poen iz slobodnih bacanja, dok su iz igre promašivali izgledne situacije.

U posljednjih pet minuta prvog poluvremena Rudež stupa na scenu, te sa pet poena pomaže svojoj momčadi da smanji zaostatak. Pridružuju mu se i ostali suigrači, i dok Cibona zabija, Zadranima teče napad bez pokušaja pucanja prema košu, te se na poluvrijeme odlazi s izjednačenih 35:35.

Drugo poluvrijeme počinje Ciboninom serijom od 5:0, no Zadrani se vraćaju. Ipak, koliko god Zagrepčanima nije išlo u prvom dijelu, sve su to nadoknadili u drugom. Rudež i Suton pogađali su trice, a kad nije bilo za tri poena, gosti su s lakoćom dolazili do koševa šetnjom kroz obranu domaćina, te vrlo brzo došli do desetak poena prednosti. Do kraja četvrtine Cibona je povećala prednost na +20.

Zadranima posljednji period nosi smanjenje zaostatka, no gostima su se uspjeli približiti tek na -11. Reed i Ivanov pokušali su Zadranima donijeti novo smanjenje, no uspjeli su smanjiti tek na osam poena prednosti. Na kraju priče, uz vrlo loš postotak slobodnih bacanja za Zadar, zaslužena pobjeda Cibone.

Kod domaćih, najbolji strijelac je Goran Vrbanc sa 18 poena. Slijede Ivanov sa 15, te Reed sa 13. U pobjedničkoj momčadi Barbour je također postigao 18 poena, dok je Suton imao 14 ubačaja.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 140+267
2Cedevita 113+196
3Split 104+29
4Zadar 86+46
5Zagreb 68+56
6Slavonski Brod 311-185
7Jolly JB 212-187
8Zabok 212-222

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • basketas05.04.2012. u 21:01
    Ramljaka iz Širokog je zakaparila Cibona, Pilepica Ceda - prema mojim informacijama.Kovacevic i Kus mogu pomoci kao drugi play-makeri, Wright nek igra 25-30min, Kovacevic 10-tak. Isto nije ti logika da imas dva kvalitetna play-a, a niti jednog kvalitetnog sutera a u momčadi imas jos 2 igraca koji... [više na forumu]
    basketas
  • Obrisan korisnik05.04.2012. u 14:31
    @asketas....ajde, mogu se mooožda složiti za kusa. ali rozić nam zaista ne treba. iz 2 razloga: 1.) na krilu imamo marčinkovića i rudeža 2.) rudež nije i nikad neće moći iole kvalitetno igrati 'lažnu četvorku'. on je čista trojka. nadalje...kažeš gay ne treba, jer nećemo 2 stranca na playu. OK, a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • basketas04.04.2012. u 21:39
    Slazem se za dosta stvari ali za par ne.Kus mora ostati ( ne vjerujem da ovo pisem ali). Kus je klasa za Nlb i dalje, koliko god netko htio drugacije, Kus je rutiner, Kus je racionalan, u odlicnoj fizickoj formi, odlican defanzivac, igra za male pare ( "male pare" da se razmemo), igraca tog kalibra... [više na forumu]
    basketas
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 12:37
    kaj se tiče stranaca slažem se... kaj se tiče rozića ne slažem se... kaj se tiče kusa, žižića i kovačevića ovisi o rosteru za iduću sezonu (makar kus kakav je zadnjih tjedana nam stvarno ne treba)... a pilepića ne možemo dovesti jer je on već dogovorio sa cedevitom... usput rečeno, dobar ti je ovaj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • bolan04.04.2012. u 12:08
    Majko mila postotka slobodnih bacanja i kod jednih i kod drugih! :(
    bolan