Nogomet

Heynckes: "Morali smo rotirati"

Vedran Babić • srijeda, 04.04.2012.
Heynckes: "Morali smo rotirati"
Foto: EPA

Poslije završetka uzvratnog dvoboja četvrtfinala Lige prvaka između Bayerna i Marseillea nije bilo nezadovoljnih. Jupp Heynckes je sretan zbog nove pobjede i činjenice što je odmorio neke igrače, a Didier Deschamps je unatoč ispadanju ponosan na ovosezonski domet...

Bayernov trener Jupp Heynckes pohvalio je igru svoju momčadi u uzvratnom susretu protiv Marseillea na Allianz Areni (2:0).

"Igrali smo s puno koncentracije unatoč natrpanom rasporedu utakmica. U prvom dijelu Neuer nas je nekoliko puta spasio, no u drugom dijelu bili smo jači i zaslužili pobjedu. Marseille nije slučajno u četvrtfinalu, eliminirali su Borussiju i Inter da bi došli do ovdje. Dali su sve od sebe i igrali s tri napadača."

Heynckes je u ovoj utakmici odlučio odmoriti Marija Gomeza i Arjena Robbena. Nizozemac je cijelu utakmicu odgledao s klupe, a Nijemac je u igru ušao posljednjih petnaestak minuta zamijenivši dvostrukog strijelca, Ivicu Olića.

"Još je puno utakmica pred nama, trebamo štedjeti snagu. Gomez je bio spreman, ali ako sada ne rotiramo, to će nam se kasnije obiti o glavu. Vidjeli ste na primjeru Olića kako je važno motivirati ih i dati im minutažu i pustiti ih da uživaju u svom uspjehu", rekao je Heynckes i osvrnuo se na polufinale protiv, kako sada stvari stoje, madridskog Reala.

"Te dvije utakmice bit će vrhunac sezone. Bayern je u povijesti uglavnom dobro prolazio protiv Reala. Dva španjolska kluba su malo ispred nas, no u dvije utakmice možemo izbaciti Real."

S druge strane, Didier Deschamps priznao je da je uvijek razočaravajuće ispasti.

"Sada se moramo oporaviti fizički i psihički. Danas samo dali sve od sebe, ali postoje određene razlike između nas i Bayerna. Trebali smo biti na 100 posto svojih mogućnosti u obje utakmice i nadati se da će oni griješiti. To se nije dogodilo."

"Imali smo šanse u startu preko Morela, Remyja i M'Bije, a onda je Bayern poveo u svojoj prvoj prilici. Na poluvremenu nisam tražio od svojih igrača da zabiju četiri pogotka. Morali smo pokazati čast i ponos. Naravno, pokušali smo zabiti gol, ali morali smo i zaustaviti suparnika."

No, Deschamps je istaknuo kako njegova momčad može biti ponosna ostvarenim u ovoj sezoni Lige prvaka.

"Nije iznenađenje što je Bayern prošao, pogotovo nakon rezultata prve utakmice. Ali možemo biti ponosni. U osmini finala smo iznenadili, ovaj put je bilo preteško. Niti jedan od naših igrača nikada nije igrao četvrtfinale Lige prvaka. Bit će im ovo dobro iskustvo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 12:40
    Olić je sve ono što Njemci vole, uz to odmah je svladao jezik, izjavio je da ga ne zanimaju baš ponude Liverpoola, Juventusa, Lazia.. jer bi rađe ostao u Njemačkoj. A to Njemci jako cijene.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 09:39
    vujevic92 - pises gluposti. Olic je jedan od najpostovanijih igraca u Minhenu. Prvo, dobar je kao osoba,kao licnost. Drugo, puno radosti je donio Bayernu. I to navijaci nisu zaboravili,pokazali su sinoc skandiranjem sta im Ola znaci. A to sto si ti negdje nesto procitao, forumi svakako nisu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • nido04.04.2012. u 09:21
    ...navijaci Bayerna sve kazu o Olicu svojim skandiranjem, sta Njemci misle o njemu, i dok se zagrijava pored terena na Alianzu se cuje glasno "IVICA, IVICA", ni Riberyu se tako ne skandira a onda jasno je koliko ga se postuje i nemoj pisat gluposti o forumima...
    nido
  • cameosis04.04.2012. u 08:55
    ma tko j*be njih i tog heynckesa. tako su odmah supirali van gaala nakon dva naslova i tri finala.
    cameosis
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 07:15
    na njemackim forumima dosta se pljuje po Olicu ove sezone, a sve se zaboravilo sto je napravija za bayern, eto vam sad hateri!
    Obrisan korisnik