Košarka

Mravi u Trnskom dočekuju Cedevitu

Edvard Burić, Damir Žbulj • srijeda, 04.04.2012.
Mravi u Trnskom dočekuju Cedevitu
Foto: Kristijan Komarica

U petom kolu košarkaške Lige za prvaka aktualni prvak Zagreb Croatia osiguranje će u Trnskom ugostiti aktualne ovogodišnje osvajače Kupa, ekipu Cedevite. Cedevita je u finalu slavila upravo nad Mravima i ovo će im bit još jedna prilika za dokazivanje ovosezonske dominacije. No, ipak će se nešto pitati i Simona, Markotu i društvo...

Serija loših rezultata košarkaša Zagreba CO, na koju se nadovezao domaći katastrofalni debakl protiv Splita, imala je za posljedicu smjenu Vladimira Androića te ja na njegov mjesto postavljen Dražen Brajković. Novi strateg krenuo je u nastavak Lige za prvaka uvjerljivom pobjedom na gostovanju u Slavonskom Brodu kod Svjetlosti, no, +51, protiv i inače limitirane ekipe, koja je bila dodatno oslabljena neigranjem nekolicine standardnih prvotimaca, nije bilo ništa drugo nego razbijanje nedoraslog protivnika za povratak izgubljenog samopouzdanja. Pravo mjerilo ima li u igri aktualnog prvaka nekog kvalitativnog pomaka nakon dolaska novog trenera bit će susret na domaćem parketu protiv Cedevite.

"Momci rade dobro, privikavaju se na režim s dosta trčanja koji od njih tražim. Činjenica je da je Cedevita u boljem tonusu nego mi, imaju respektabilnu ekipu i po meni odličnog trenera, a ukoliko dobijemo, to bi bio dobar break - no, nećemo tragično shvaćati ni poraz. Idemo igrati bez opterećenja, a u slučaju da dobijemo, za nas bi to bila velika pobjeda", pokušao je Brajković u najavi dvoboja skinuti pritisak rezultata s leđa njegovih igrača.

"Apsolutno su dominantni pod koševima, ali ne smijemo zanemariti ni Warrena, Drapera, Opačka. Idu na naslov prvaka i imaju respektabilan tim. Što se nas tiče, veliki hendikep nam je visina, nije lako nadomjestiti izostanak Kasuna," zabrinuto je naglasio trener Mrava Dražen Brajković

Mravima će veliki hendikep sve do završnice prvenstva biti izostanak najboljeg igrača. Kasun zbog problema s potkoljenicom desne noge neće biti u ekipi sve do eventualnog doigravanja, ukoliko Zagreb CO izbori jednu od prve četiri pozicije. Problem s centrima Brajković će pokušati kompenzirati korištenjem Halilovića i Rikića, ali sigurno je da će Cedevita u ovom dvoboju imati veliku prednost pod obručima.

U Slavonskom Brodu najbolji je bio trojac Simon, Markota i Rančić, od kojeg se ponovno očekuje veliki doprinos, pogotovo tricaški Simona i Rančića. Jer, ukoliko Mrave krene dalekometni šut, mogli bi biti izuzetno neugodan suparnik. U ekipu se vraća Morović, nakon oporavka od viroze, dok će domaći košarkaši biti oslabljeni neigranjem Šarića, koji je U SAD-u na Hoop Summitu, dvoboju najboljih mladih košarkaša do 19 godina starosti domaćih Amerikanaca protiv ostatka svijeta.

Cedevita u Trnsko dolazi motivirana i maksimalno koncentrirana. Svi osim Vedrana Vukušića su spremni, a kada je tako momčad Dražena Anzulovića svakako može razmišljati o pobjedi. Ipak, iz Doma sportova dolaze oprezne najave.

"Moramo respektirati kvalitetu koju Zagreb sigurno ima, posebice individualnu što nikada nije bilo upitno. Vjerujem da ćemo biti na visokoj razini kako i treba biti na takvoj utakmici", najavljuje utakmicu trener Cedevite.

Zagreb i Cedevitu veže zanimljivo rivalstvo, a čelnike oba kluba izuzetno veseli pobjeda (i nadmoć) nad gradskim rivalom. Neke igrače Cedevite još uvijek boli prošlosezonski poraz od Zagreba u finalu hrvatskog prvenstva, a vjerojatno i (neke) Zagrebove igrače boli demoliranje koje im je priuštila Cedevita na početku sezone u ABA ligi (97:51). U svakom slučaju, zanimljiv dvoboj je pred nama.

Liga za prvaka, peto kolo:
Zagreb Croatia osiguranje - Cedevita, 19 sati
SD Trnsko

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 140+267
2Cedevita 113+196
3Split 104+29
4Zadar 86+46
5Zagreb 68+56
6Slavonski Brod 311-185
7Jolly JB 212-187
8Zabok 212-222

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 140+267
2Cedevita 113+196
3Split 104+29
4Zadar 86+46
5Zagreb 68+56
6Slavonski Brod 311-185
7Jolly JB 212-187
8Zabok 212-222

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina04.04.2012. u 20:58
    posljednji napad Zagreba u regularnom dijelu najbolje oslikava ovu lakrdiju: Mulaomerović vodi loptu, pogađa svoju vlastitu nogu i lopta odlazi u aut. sudac podiže ruku i misli se 2 sekunde kome dodijeliti loptu. na kraju je ipak odlučio prenijeti odgovornost na nekog drugog. uvjeren sam da će suci... [više na forumu]
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 20:56
    Cedevita, naravno :). Jos da Zadar pobijedi u iducem kolu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 20:56
    Pobjednik ide u playoff.
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina04.04.2012. u 19:38
    zašto Cedevita ne igra obranu protiv Zagreba? je li ova utakmica možda malo namještena? je li ovo organizirano spašavanje Zagreba? RADIĆU ODLAZI
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 13:34
    cista 2...pogotovo zato jer su izgubili od Cibone nedavno
    Obrisan korisnik