Košarka

Brajković: "Ovo je pravi put"

Ante Dubravac • četvrtak, 05.04.2012.
Brajković: "Ovo je pravi put"
Foto: Sandro Donda

Unatoč tome što su cijeli susret bili u podređenom položaju košarkaši Cedevite su nakon produžetka došli do pobjede nad aktualnim prvakom Zagrebom CO. Unatoč porazu nakon susreta je i domaći strateg bio zadovoljan.

Dražen Brajković debitirao je na klupi Zagreba CO porazom od Cedevite unatoč tome što je njegova momčad nešto više od dvije minute prije kraja imala prednost od osam poena.

"Mojim igračima svaka čast jer ipak smo igrali s malom rotacijom, a Cedevita je vrlo jaka. Ovo je sigurno pokazatelj da sa svima možemo igrati ozbiljnu košarku. To je put kojim moramo ići, a sada se moramo okrenuti Zadru. To je za nas vrlo bitna utakmica," izjavio je novi trener aktualnih prvaka nakon susreta.

S druge strane njegov kolega na klupi Cedevite, Dražen Anzulović nikako nije mogao biti zadovoljan s onim što je njegova momčad prikazala u prvom poluvremenu kada su primili 45 koševa: "Prvo poluvrijeme je bilo loše. Zagrebaši su radili što su htjeli. Kad smo vidjeli da je voda u ušima tek smo se onda spustili u stav."

Ključ pobjede bio je u samoj završnici susreta: "Mislim da je ključ bio na dvije minute do kraja kad smo promijenili sistem u obrani, kad smo iskontrolirali neke stvari i uspjeli se vratiti. Utakmica je bila dobra za gledanje. Mogla je otići na Zagrebovu stranu, ali otišla je na našu," zaključio je Anzulović.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 140+267
2Cedevita 113+196
3Split 104+29
4Zadar 86+46
5Zagreb 68+56
6Slavonski Brod 311-185
7Jolly JB 212-187
8Zabok 212-222

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.04.2012. u 10:33
    ja ipak mislim da je glavni cilj u sportu osvajanje trofeja i da više vrijedi naslov prvaka hrvatske nego li nastup u euroligi.. pa jesi vidio kako su se u cedeviti veselili kad su osvojili kup, a sad ti kažeš da im nije u glavi biti prvak hrvatske..svašta..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.04.2012. u 14:18
    @stajp...možda i neće. zula je zaista diletant. u tom slučaju će cibona sigurno iskoristiti šansu. ali cedeviti to i nije glavi cilj. pokupili su puno bodova u ABA ligi i osvajanjem kupa. gotovo sigurno će igrati euroligu slj.sezone. cibona bi ih mogla bodovno preteći jedino ako bi postala prvak, a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.04.2012. u 10:29
    cedevita neće biti prvak.. očito je da zula ne može izvući sve iz ove ekipe.
    Obrisan korisnik