Rukomet

Obrvan: "Poraz će nas mobilizirati"

Iz Arene Zagreb:Damir Žbulj • subota, 14.04.2012.
Obrvan: "Poraz će nas mobilizirati"
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba nisu uspjeli na domaćem terenu osigurati finale regionalne SEHA lige. Bolji je od njih u dramatičnom polufinalu bio skopski Vardar, koji će tako u nedjelju protiv gradskog rivala Metalurga odlučivati o ovosezonskom prvaku.

Rukometaši Ivice Obrvana u drugom polufinalnom ogledu regionalne SEHA lige nisu uspjeli svladati makedonski Vardar, koji je strpljivom i pametnom igrom, uz bolju koncentraciju u završnici, stigao do minimalne pobjede 30:29.

"Skratila se ruka od same pomisli da nećemo u finale, i to nas je na kraju i koštalo," zaključio je trener Obrvan.

Možda je presudila svježina protivnika, možda je u glavama Zagrebaša već dvoboj četvrtine finala Lige prvaka, koji se već iduće subote igra u ovoj istoj zagrebačkoj Areni. Jedno je sigurno, bez hrvatskog prvaka proteći će finalni dvoboj.

"Čestitao bih Vardaru na zasluženoj pobjedi. Onaj tko je očekivao laganu utakmicu i našu uvjerljivu pobjedu, taj ne poznaje rukomet. Mi smo ipak bili lagani favoriti u ovom dvoboju, ali nismo to na kraju i pokazali," priznao je Ivica Obrvan.

Zagrebaši su vodili veći dio utakmice, ali najveću prednost imali su kod početnih 3:0. Ostatak utakmice vodila se ravnopravna borba, imali su igrači CO Zagreba često i po dva pogotka viška, ali Vardar je svaki put smoga snage i uhvatio priključak: "Igrali smo egal utakmicu, često smo bili na +2, ali nikako se nismo uspjeli odvojiti. Imali smo i malo peha kod šuta, odbijenih lopti. Možda smo bili i nervozni zbog domaćinstva, možda smo u nekim trenucima trebali imati i više hrabrosti," naglasio je strateg CO Zagreba.

Iduće subote Croatia osiguranje Zagreb igra prvi četvrtfinalni dvoboj Lige prvaka, kada im u Arenu dolazi moćni njemački Kiel, no trener Obrvan vjeruje kako ovaj poraz neće ostaviti pretjerani trag na ekipu: "Ne vjerujem da će se ovaj poraz odraziti na našu atmosferu prije Kiela. Znamo s kim igramo."

"Nakon ovakvog rezultata ponekad se u idućim utakmicama momčad mobilizira, pokaže više. Ponekad dobro dođe da te netko 'lupi po glavi'. Mi jednostavno moramo podignuti razinu igre u obrani, jer Kiel je, šuterski, korak ispred i Vardara, a i Metalurga. Ima još dosta vremena, moramo još odraditi dvoboj hrvatskog prvenstva u srijedu u Kutiji šibica s Nexeom," napomenuo je za kraj Obrvan.

"Nismo bili pravi. Obrana nije bila na razini, a teško je išlo bez kontri i polukontri, laganih pogodaka," kazao je Manuel Štrlek, koji je Vardaru postigao dva pogotka, iz dva pokušaja, oba na postavljenu obranu.

Naravno, raspoloženje u taboru Vardara bilo je i više no slavljeničko. Zadovoljstvo uspjehom naglasio je njihov trener, legenda ex-Yu rukometa Veselin Vujović: "Čestitam i svojim igračima, ali i igračima Zagreba na sjajnoj utakmici. Možda smo mi bili svježiji, možda smo bili motiviraniji, a imali smo i malo sreće kod nekih odbijenih lopti."

Vjerovali smo da možemo dobiti ovu utakmicu, nažalost, možda sada ovo makedonsko finale neće biti toliko atraktivno za publiku" malo je i kroz šalu kazao Vujović.

Strateg Vardara najavio je i nedjeljni finalni dvoboj, ali se osvrnuo i na izjavu Line Červara makedonskim medijima kako ga nije očekivao u finalu: "Nisam niti ja njega očekivao u finalu," u dobrom raspoloženju je izjavio Vujović. Nismo očekivali da ćemo igrati s Metalurgom, ma tko bi očekivao da ćemo proći Zagreb," nastavio je.

No, očekuje nas, kako se to često kaže 'rudarski posao' u nedjelju. Bit će faulova, guranja lopte na pivota, oni će pokušati umrtviti igru, kao što to rade protiv svih ekipa. Naša želja je da ih uspijemo malo nadtrčati pa ako i u finale uđemo s istom željom, mogli bi biti blizu pobjedi," kazao je za kraj Vujović.

Nedjeljni raspored završnice regionalne rukometne SEHA lige donosi dvoboj CO Zagreba i slovačkog Tatrana u 15.30 sati za treće mjesto te veliko makedonsko finale u kojemu će snage odmjeriti Metalurg Line Červara i Vardar Veselina Vujovića. Dobrog rukometa neće nedostajati u zagrebačkoj Areni.

Regionalna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

polufinale

Metalurg Skoplje26:25Prešov
Vardar Skoplje30:29RK Zagreb
1RK Zagreb 23748:601+14756
2Vardar Skoplje 22610:554+5653
3Prešov 23737:634+10349
4Metalurg Skoplje 20527:430+9745
5Nexe Našice 22628:569+5939
6Lovćen Cetinje 21547:552-536
7Borac Banja Luka 22620:576+4435
8Metaloplastika Šabac 20483:526-4317
9Izviđač CO 19488:548-6010
10Bosna BH Telecom 16360:504-14410
11Sutjeska Nikšić 20451:579-1287
12Crvena zvezda 18436:562-1263

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.04.2012. u 10:19
    Pa ako vam treba mobilizacija i dodatna motivacija za Kiel onda je to stvarno zalosno! Niti je ovo jucer bila realna slika Zagreba ali bogme nije ni ona pobjeda protiv Barce-Zagreb protiv Kiela nema kaj trazit jer su ovi bar dvije stepenice iznad i samo se nadam da ce Zagreb pruziti dostojan otpor... [više na forumu]
    Obrisan korisnik