Nogomet

Čačić: "Dinamo je pokazao kvalitetu"

Iz Kranjčevićeve:Borna Rupnik • utorak, 17.04.2012.
Čačić: "Dinamo je pokazao kvalitetu"
Foto: Kristijan Komarica

Dinamo je preko Zagreba osigurao plasman u finale Kupa, a Ante Čačić i Dražen Besek složili su se da su obje momčadi ponudile dobru partiju, pri čemu je aktualni prvak iskoristio umor Pjesnika...

Dražen Besek morao je priznati poraz u uzvratnoj utakmici polufinala Hrvatskog nogometnog kupa. Njegovi su Pjesnici imali 1:1 iz Maksimira i 1:0 u Kranjčevićevoj, no Jerko Leko i Ivan Krstanović preokrenuli su susret u Dinamovu korist u završnici susreta.

"Čestitam Dinamu i nadam se da će osvojiti Kup", izjavio je Besek po završetku utakmice, "ali čestitam i svojim igračima. Odigrali su pošteno i hrabro, no nažalost nisu izdržali. Vidio sam da znaju što im se nudi".

Ante Čačić: "U Kupu je uvijek sve moguće, ali mislim da će Osijek sačuvati rezultat u Vinkovcima. 3:0 je uistinu velika prednost. Uostalom, Osijeku želim prolaz i veselilo bi me igrati finale protiv njih".

"Dinamo je previše kvalitetna momčad da ne iskoristi šansu koju smo im omogućili ne realiziravši priliku za 2:0. Ipak, ohrabruje me ova igra protiv ovako dobrog protivnika", dodao je Zagrebov trener.

Zagreb veći dio utakmice izgledao vrlo dobro, no uslijedio je pad. "Parirali smo većinu susreta, ali naši su se bokovi umorili. Dinamo zna izmoriti protivnika i tako stvoriti situaciju za pogodak", konstatirao je Besek.

Dinamov trener Ante Čačić otkrio je kako je vrlo emotivno primio plasman u finale Kupa, u ulici u kojoj je bio odrastao.

"Jako se radujem svom prvom finalu Kupa, osiguranom baš na stadionu na kojem sam prvi puta vidio loptu. Hvala mojim igračima na tome. Dinamo je danas pokazao svoju kvalitetu, da je najbolja momčad u Hrvatskoj. Premda smo imali negativan rezultat iz prve utakmice, imali smo stabilnost u igri, imali smo karakter i više smo nego zasluženo u finalu. Nadam se da na tome nećemo stati", komentirao je strateg Modrih.

Na račun Zagrebove igre imao je kompliment: "Čestitam Beseku i njegovoj momčadi, da su imali više sreće možda su mogli i do kraja".

"Mi smo izgledali dobro, iako smo dugo lomili Zagreb. Zadovoljan sam reakcijom igrača s klupe. Da smo dobili u Maksimiru, danas bismo igrali jednako", dodao je Čačić.

Na kraju je odgovorio i na pitanje o mogućem dolasku Marina Tomasova u Dinamo: "Tomasov je bio Dinamova želja i prije nego je otišao u Hajduk, ali nemam novih informacija".

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!