Hrvatski kup, polufinale, 17.04.2012, 18:00 h, Stadion u Kranjčevićevoj, gledatelja: 3.000
Suci: Ivan Bebek (Rijeka), Grgić, Conjar (oba Osijek)
Zagreb
Zagreb
Lovro Medić 33'
1:2(1:0) Dinamo
Jerko Leko 78'
Ivan Krstanović 80'
Dinamo

Ivan Krstanović uništio snove Pjesnika

Iz Kranjčevićeve:Borna Rupnik • utorak, 17.04.2012.
Ivan Krstanović uništio snove Pjesnika
Foto: FaH

Zagreb je protiv Dinama pružio još jednu dobru utakmicu i sve do 78. minute imao vodstvo od 1:0 i finale Kupa u rukama. Međutim, Dinamo je tada u dva napada, preko Leke i Krstanovića, ispunio zacrtani cilj i nastavio put prema osvajanjiu dvostruke krune.

Zagreb
Zagreb
Dinamo
12
Igor Vidaković
5
Mladen Pelaić
7
Josip Jurendić
(do 69')
11
Mateo Pavlović
13
Marin Oršulić
16
Besart Abdurahimi
22
Dino Štiglec
26
Hrvoje Štrok
(do 55')
28
Lovro Medić
(do 75')
29
Vlado Zadro
30
Dinko Trebotić
Pričuvni igrači
10
Damir Šovšić
55'
25
Sven Dedić
69'
27
Ante Mitrović
75'
Trener
Dražen Besek
8
(do 61')
10
(do 81')
13
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Ante Čačić

Momčad Ante Čačića prvi je finalist ovosezonskog izdanja Hrvatskog nogometnog Kupa. Nakon maksimirskih 1:1, Dinamo je protiv Zagreba u Kranjčevićevoj gubio 1:0, no uspio je u završnoj fazi susreta postići dva pogotka vrijedna plasmana i završnu borbu za trofej.

Uvodne su minute pripale Dinamu, no Modri su uspjeli stvoriti tek jednu opasnu situaciju, koju nisu realizirali Jakub Sylvestr i bivši Pjesnik Ivan Krstanović, koji je dobio prednost u napadu ispred Fatosa Beqiraja. Zagreb se kvalitetno branio, na čelu s raspoloženim Mateom Pavlovićem, koji je u više navrata tijekom cijele utakmice intervenirao u ključnim trenucima.

Sredinom poluvremena Zagreb je počeo provoditi u djelo i napadački plan, brze protunapade, no vratari su imali malo posla tek s udarcima iz daljine Sammira i Hrvoja Štroka. Dobru je priliku Dinamu darovao Marin Oršulić, čiju je pogrešku ispravio vratar Igor Vidaković obranivši Krstanoviću situaciju jedan-na-jedan.

S trojicom u obrani

U potrazi za promjenom stanja na semaforu, Dinamov trener Ante Čačić na poluvremenu je u svlačionici ostavio portugalskog stopera Tonela, a u igru ubacio pojačanje za vezni red, Mehmeda Alispahića. Tako je Dinamo cijelo drugo poluvrijeme igrao sa samo trojicom igrača u obrani, Pivarićem, Vidom i Vrsaljkom.

Iako je i s početnih 0:0 već bio u finalu, Zagreb je u 33. minuti napravio još jedan korak u smjeru prolaska. Besart Abdurahimi ubacio je s desne strane, Domagoj Vida ostao kratak u skoku, a domaći napadač Lovro Medić smirio loptu na nekoliko metara i poslao loptu ispod Ivana Kelave za 1:0.

Prije odlaska na odmor šansu za povećanje vodstva imao je i Josip Jurendić, ali sreća je čuvala Pjesnike u 42. minuti, kada je iz velike gužve pred Vidakovićem pokušao Slovak Sylvestr, a lopta uz promjenu smjera odsjela na prečki.

U nastavku je ofenzivniji Dinamo tražio barem pogodak za produžetke te je nanizao nekoliko udaraca od kojih je Zagreb ozbiljno drhtao ponajviše poslije onog Milana Badelja, dok je Vidaković iz rašlji izvadio udarac Sammira iz prekida.

Nisu Besekovi nogometaši ništa mijenjali u svojoj igri unatoč Dinamovom većem posjedu lopte i pritisku. Hrabro su kretali i po drugi pogodak kada se otvorio prostor te su imali obećavajućih situacija, prije svega u akciji Damira Šovšića i za korak prekratkog Mladena Pelaića. No, na kraju je Zagreb pao i morao priznati poraz u samo dvije minute. Igrala se 78. minuta kada su uporni Krstanović i Jerko Leko pronašli put kroz bijelu obranu, a Leko je prebacio Vidakovića za poravnanje.

Već u prvom sljedećem napadu Sammir je proigrao Badelja u kaznenom prostoru, a Dinamov kapetan daje loptu Krstanoviću, koji hladnokrvno i precizno još jednom sprema loptu u mrežu i završava snove svog nekadašnjeg kluba o finalu Kupa.

Dinamov protivnik bit će poznat u srijedu, kada Osijek u Vinkovcima protiv Cibalije brani visokih 3:0.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.04.2012. u 09:43
    E da su bar namjestili 2/1 + Medić daje gol... Čak mi se čini i da bi dobitak bio puno veći. Više bi se isplatilo onima koji muljaju, kaj ne? Brže dođe do lake zarade... Kaj je uopće bio velik koeficijent na 1/2... Nekak mislim da su 0/2, 2/2 i 1/2 bili najmanji koeficijenti... no, to sam samo ja i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ronny198718.04.2012. u 08:10
    jel da? sylvestr je namjerno pogodio prečku u 45. minuti?
    ronny1987
  • Obrisan korisnik18.04.2012. u 01:35
    ma daj to je sramota,kud nitko ne gleda vise ovu jad, tud oni jos namjestaju svaku skoro iz 1/2 ili obratno;)
    Obrisan korisnik
  • Goran2218.04.2012. u 01:24
    Nakon utakmice umro delegat...Franc Božić R.I.P.
    Goran22
  • Obrisan korisnik18.04.2012. u 00:36
    Jedino što je Dinamo pokazao je da ima krajnje smiješnu momčad i još smiješnijeg trenera,pardon lutku koja obavlja intervijue i stoji pokraj terena dok drugi ljudi rade ostalo.
    Obrisan korisnik