Hrvatski kup, Polufinale, 04.04.2012., Stadion u Maksimiru, gledatelja: 2.503
Suci: Igor Križarić (Čakovec), Borut Križarić (Čakovec), Josip Havaić (Koprivnica)
Dinamo
Dinamo
Milan Badelj 29'
1:1(1:0) Zagreb
Ante Mitrović 76'
Zagreb

Zlatna zamjena Zagreba za remi na Maksimiru

S Maksimira:Borna Rupnik • srijeda, 04.04.2012.
Zlatna zamjena Zagreba za remi na Maksimiru
Foto: FaH

Dinamo i Zagreb odigrali su 1:1 u prvoj utakmici polufinala Hrvatskog nogometnog kupa. Domaće je u vodstvo doveo Badelj, a potom je Dražen Besek pogodio sa zamjenom...

Zagreb
Dinamo
Zagreb
8
(do 68')
10
(do 72')
99
(do 61')
Pričuvni igrači
Trener
Ante Čačić
12
Igor Vidaković
5
Mladen Pelaić
7
Josip Jurendić
(do 75')
10
Damir Šovšić
11
Mateo Pavlović
13
Marin Oršulić
16
Besart Abdurahimi
(do 84')
17
Mate Maleš
22
Dino Štiglec
28
Lovro Medić
30
Dinko Trebotić
(do 72')
Pričuvni igrači
26
Hrvoje Štrok
72'
27
Ante Mitrović
75'
29
Vlado Zadro
84'
Trener
Dražen Besek

Sadržajnu su predstavu ponudili Dinamo i Zagreb u prvom polufinalnom susretu Hrvatskog nogometnog kupa na maksimirskom stadionu, a zadovoljniji će na kraju biti nogometaši iz Kranjčevićeve, koji kući odlaze s prednošću postignutog gola u gostima.

Dobru Zagrebovu utakmicu najavio je mladi Besart Abdurahimi već u trećoj minuti, no Ivan Kelava je obranio, a s aktivne je desne strane kasnije prijetio i Mladen Pelaić. Međutim, Kelava je još jednom izašao kao pobjednik. U međuvremenu je Dinamo pokušavao udarcima iz daljine Jerka Leke i Milana Badelja, s kojima Igor Vidaković nije imao problema. Najopasnija je bila šansa Ivana Tomečaka u 17. minuti, kada je ostao nekoliko centimetara prekratak na dodavanje Josipa Pivarića.

Pavličić

Prije početka utakmice održana je minuta šutnje za bivšeg igrača Dinama i hrvatskog reprezentativca Dubravka Pavličića. Pavličić je u 45. godini života izgubio bitku s dugom i teškom bolesti.

Iako su Pjesnici bili čvrsti i agresivni u fazi obrane, uz nekoliko pravovremenih intervencija kapetana Matea Pavlovića - a ujedno su tijekom svih 90 minuta bili i dosta hrabri i ambiciozni u napadu - nakon pola sata igre našli su se u rezultatskom zaostatku. Sammir je dao povratnu loptu za Badelja, koji precizno gađa sa 16 metara za 1:0.

Do kraja poluvremena Pavlović je nakon jednog udarca iz kuta neprecizno pucao glavom, uzvratio je Mateo Kovačić, a Kelava je imao još posla s Josipom Jurendićem, no na odmor se otišlo s minimalnom prednošću domaće momčadi.

Dinko Trebotić mogao je postati junak Zagreba na početku nastavka, no u prvoj ga je, težoj situaciji zaustavio Domagoj Vida, da bi poslije sa sedam metara pucao visoko preko nebranjenog Dinamovog gola. Ritam igre nije padao ni u narednim minutama, kada su pucali Kovačić i Sammir, dok se još jedna odlična prilika Zagrebu pružila iz slobodnog udarca u 59. minuti, ali je Marin Oršulić poslao loptu preko prečke.

Tada je uslijedilo razdoblje s više Dinamovih prigoda, uključujući i jedan poništen pogodak Fatosa Beqiraja zbog zaleđa, no dobrim se postavljanjem Zagrebovog bloka i reakcijama Igora Vidakovića mreža gostiju više nije tresla.

Zatresla se, ipak, ona Dinamova.

Dražen Besek je u 76. minuti na teren poslao Antu Mitrovića, koji se u svojoj prvoj akciji našao u kaznenom prostoru ispred Vide i Kelave, prevario ih obojicu i zabio za, pokazat će se, konačnih i zasluženih 1:1.

Do kraja susreta Dinamo je u nekoliko navrata uspio pritisnuti Zagreb, pucali su Badelj, Mehmed Alispahić i Beqiraj, ali igrači u bijelim dresovima uspjeli su sačuvati svoj dobar rezultat za uzvratnu utakmicu.

Susret u Kranjčevićevoj na rasporedu je za dva tjedna, a tko izbori prolaz finale će igrati protiv Osijeka ili Cibalije, pri čemu Osječani imaju zalihu od velikih 3:0.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • uvik_zedan05.04.2012. u 09:28
    u pravu si, ali na "derbiju" je bio prvi prekid kad su boysi bacili baklje, pa onaj misteriozni drugi prekid kad torcida nije ubacila baklje u teren nego palila na tribini...sda nisam vidio ni prvi ni drugi ni navode o ikakvom mogućem prekidu
    uvik_zedan
  • Obrisan korisnik05.04.2012. u 08:08
    Cijelo prvo poluvrijeme je bilo navijanje za dinamo, tek se u drugom krenulo sa navijanjem protiv nečastivog, a te pičke od igrača (čast izuzecima kojih je jako malo u današnjoj ekipi dinama ili onoga što je ostalo od njega) i nezaslužuju bolje, a ako ti nevidiš da je ovo borba za neki bolji dinamo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Luminarc04.04.2012. u 23:51
    Slaba igra, lopta je isla presporo, tu je naravno i Zagreb pripomogao, posebno u drugom poluvremenu je nedostajalo dinamike, je Dinamo vise pokazal, al ne tolko da bi mogo rec da je 1-1 nezasluzeno. Sammir je opet gusio loptu, to mi je najvise upadalo u oko, a ostali su mi se istaknuli tak da se... [više na forumu]
    Luminarc
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 23:27
    Koga briga, ionako ce bit na kraju za Dinamo....
    Obrisan korisnik
  • FMfanatic04.04.2012. u 22:42
    utakmice prekidaju nakon trećeg ubacivanja baklji na teren.... po tom nekom novom pravilu... dinamo-hajduk isto nije prekinuto jer je bačeno "samo" dvaput... u puli je bilo tri puta.
    FMfanatic