Nogomet

Ribery: "Tek smo na pola puta"

Borna Rupnik • srijeda, 18.04.2012.
Ribery: "Tek smo na pola puta"
Foto: EPA

Frank Ribery bio je jedan od dvojice Bayernovih strijelaca u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka i već kuje taktičke planove za uzvrat, a njegovi suigrači Kroos i Neuer smatraju kako su se Bavarci vrlo dobro suprotstavili Real Madridu...

Jedini preostali njemački predstavnik u Ligi prvaka, Bayern, stigao je do polufinala, a od finalnog susreta na svojoj Allianz Areni dijeli ga još samo uzvratna utakmica u Madridu. Bavarski će velikan u Španjolsku ponijeti prednost 2:1, zahvaljujući pogocima Riberyja i Gomeza.

"Mislim da nam je ova pobjeda bila važna i za samopouzdanje. Bilo je zabavno igrati protiv Real Madrida, ali tek smo na pola puta. Bit će teško u uzvratu, iako mislim da činjenica da su nam zabili gol u gostima neće promijeniti našu taktiku za drugu utakmicu. Stajat ćemo čvrsto u obrani, kao i u utorak, a Real će nas morati napasti. To će nam otvoriti prilike za protunapad", najavio je francuski reprezentativac.

Njegov njemački suigrač Toni Kroos posebne je pohvale uputio upravo na račun svoje obrane. Naglasio je da se pobjedi Bayerna nema što prigovoriti.

"Bili smo bolja momčad, a koliko smo se dobro branili pokazuje podatak da je Real Madrid imao samo dvije ili tri prilike. Bili smo jako motivirani, napadali smo i iskoristili smo prednost domaćeg terena. Itekako smo zasluženo pobijedili", rekao je Kroos.

Bayernov vratar Manuel Neuer ponudio je oprez prije uzvratnog susreta u Madridu: "Bilo bi pogrešno reći da smo već jednom nogom u finalu, bez obzira što se Real Madrid ispuhao nakon izjednačenja. Morat ćemo se potruditi u uzvratu, samo tako imamo šanse proći u finale".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.04.2012. u 14:19
    ovdi na slici webb kao da govori riberyu:"nećete proći razbojnici"
    Obrisan korisnik