Nogomet

Heynckes: "Pokazali smo strast i želju"

Josip Piršljin • srijeda, 18.04.2012.
Heynckes: "Pokazali smo strast i želju"
Foto: EPA

Nakon prve polufinalne utakmice Lige prvaka između Bayerna i Real Madrida treneri su očekivano bili različitog raspoloženja. Heynckes je hvalio način na koji su njegovi igrači izborili vrijednu pobjedu, a Mourinho je izjavio kako njegova momčad nije zaslužila poraz, te da je uvjeren u povratak u München.

Bayern je pred svojim navijačima na Allianz Areni uspio doći do prednosti u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Reala iz Madrida. Nakon početnog vodstva kojeg je donio Franck Ribery gostujući nogometaši su uspjeli izjednačiti preko Özila, no u posljednjoj minuti slavlje Bavarcima donosi Mario Gomez. Trener Jupp Heynckes bio je ponosan na izvedbu svojih prvotimaca.

"Igrači su napravili sve što sam od njih tražio. Pokazali smo strast, želju i 'glad' za pobjedom što je potrebno u polufinalu Lige prvaka. Real je sjajna momčad, ne pobjeđuje ga se samo tako i zadovoljan sam našim nastupom", kazao je strateg minhenskog Bayerna.

Heynckes se osvrnuo i na sami tijek utakmice i smatra kako je pobjeda potpuno zaslužena: "Kada je rezultat 1:1 uvijek postoji mogućnost da primiš gol ako ideš na pobjedu. Real je igrao dobro prvih deset ili 15 minuta, no tada smo mi preuzeli dominaciju. Igrali smo veoma pametno i izdržali do kraja. Sve u svemu, zasluženo smo pobijedili", rekao je.

Trener Bayerna prokomentirao je pogodak Gomeza i istaknuo tko je po njemu igrač utakmice: "Pobjednički gol govori sve o Gomezu. Njemu su potrebni ubačaji i odlično reagira na njih. Kod gola se našao na pravom mjestu i odigrao je sjajnu utakmicu. Puno se kretao, borio za svaku loptu, no najbolji igrač na terenu bio je Franck Ribery", zaključio je.

Za razliku od Heynckesa, trener Reala Jose Mourinho mišljenja je kako Madriđani nisu zaslužili izgubiti: "Ovo je naš prvi poraz ove sezone u Ligi prvaka, no ne ostavlja me s negativnim osjećajima. Izgubili smo na gostovanju u dobroj utakmici. Bilo je to tipično polufinale Lige prvaka u kojem nismo zaslužili izgubiti, ali jesmo. To je nogomet", izjavio je.

Portugalski stručnjak je optimističan unatoč porazu i smatra kako se sve vrlo lako može promijeniti u Madridu: "Tek nas čeka uzvratna utakmica, a nije da moramo napraviti povijesni preokret. Zadatak koji je pred nama je potpuno ostvariv. Ako pobijedimo s 1:0, 2:0 ili 3:1, prolazimo. Optimističan sam u pogledu povratka u München u finalu."

Mourinho je analizirao susret i pronašao razloge nešto skromnije predstave njegovih igrača: "Primili smo prvi gol iz prekida. Nakon toga smo izjednačili i pokušali pobijediti. Pred kraj susreta činilo se kako će završiti remijem jer su momčadi bile umorne i radilo se dosta grešaka. U travnju smo i Real stalno igra zahtjevne utakmice u kojima uvijek ide na pobjedu. Normalno je da se ponekad nađe neki igrač koji nije na visini zadatka", zaključuje Portugalac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.04.2012. u 11:20
    Dosta toga si pravilno detektirao...., ali evo i (mojih) malih nadopuna. Marcelo je ušao u trenutku kada je Mou počeo lagano zatvarati utakmicu, jer - u suprotnom, logično bi bilo da je ušao Kaka i to odmah na poluvremenu umjesto Ozila. Ozil nije bio samo indisponiran, već i totalno bez daha... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • nido18.04.2012. u 10:16
    Bayern je odigrao par lijepih akcija dok je Real nesto napucavao i na kraju orao po terenu...
    nido
  • Obrisan korisnik18.04.2012. u 09:58
    "Bilo je to tipično polufinale Lige prvaka u kojem nismo zaslužili izgubiti, ali jesmo. To je nogomet" , dobro si prošao ziherašu i kukavico.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.04.2012. u 07:09
    Totalno bespotrebne izmjene , u krivo vrijeme . Granero katastrofa ,Marcelo nikad u zivotu ne moze odigrati nista sem Bocnog igraca i logicno je bilo da zamijeni Coentrao jer ovaj ispada cijelu utakmicu, Ozil poprilicino ndisponiran (trebao je Kaki dati priliku)mislim da bih napravio razliku. Di... [više na forumu]
    Obrisan korisnik