Košarka

Tomić opet dobar, Žorić loš protiv Barce

Ante Zovko • nedjelja, 22.04.2012.
Tomić opet dobar, Žorić loš protiv Barce
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Unicaja Malaga dovela se u poziciju da najvjerojatnije neće vidjeti doigravanje nakon poraza od Barcelone. Real Madrid uz dobru partiju Ante Tomića drži broj dva, a Stojićev Alicante broj osam.

Valencia Velimira Perasovića nakon poraza u finalu Eurokupa popela se na četvrtu poziciju svladavši na domaćem terenu izravnog konkurenta, Gescrap Endesa Bizkaia Marka Banića 66:63. Iako su domaći vodili 26:14 u 14. minuti, osobna De Cola i tehnička Pietrusa vratili su Baske u igru i na poluvrijeme se otišlo s 33:29. Valencia je na krilima Caner-Medleyja treću četvrtinu završila s 62:49. Međutim , Perasovićeva momčad ne koristi četiri uzastopna napada i Bilbao se vraća. Odlučila su slobodna bacanja, a Mumbru je postao tragičar susreta promašivši oba bacanja u posljednjoj minuti u koju se ušlo s tri poena prednosti Valencije.

Caner-Medley predvodio je domaće s 15 poena i pet skokova, a Martinez je dodao deset. Marko Banić igrao je drugu uzastopnu utakmicu nakon što je zbog ozljede koljena propustio dvije ligaške utakmice. Dobio je 16 minuta za hvatanje ritma. Imao je devet poena uz šut 4/5 za dva i jedan skok. Najučinkovitiji kod Bilbaa bio je Fischer s 11 poena

Real Madrid uz još jednu dobru partiju Ante Tomića dobio je pretposljednji Estudiantes 85:80 i zadržao drugu poziciju uoči doigravanja. Bio je to ogled Carrolla (25 poena, 7/7 za dva) s jedne i Gabriela (26 poena, trica 6/7) s druge strane. Estudiantes umalo nije priredio senzaciju dok je Laso rotirao igrače tražeći one raspoložene. Na kraju prve četvrtine gosti su vodili 24:9. Međutim, Kraljevski klub se vraća do poluvremena, Tomić poravnava u 20. minuti na 43:43, a Suarez zabija za vodstvo prije drugog dijela.

Real se uzdao u Carrollov šut, a Estuiantes u Gabrielovu tricu. Išlo je tako koš za koš do završnice, a onda Real lomi utakmicu i osigurava pobjedu. Tomić je igrao 15 minuta i postigao 13 poena (5/10 za dva) uz sedam skokova. Skupio je valorizaciju 18.

Unicaja će teško osigurati doigravanje, pogotovo nakon novog, teškog poraza na domaćem parketu od Barcelone (89:57) u kojem je Luka Žorić odigrao možda svoju najgoru utakmicu sezone. Igrao je nešto više od 17 minuta i bio jedan od dvojice iz svoje momčadi koji je završio s negativnom valorizacijom, minus dva. Sa šutom 2/9 za dva upisao je četiri poena, a skupio je isto toliko skokova.

Barcelonini centri Ndong i Lorbek dominirali su reketom i ponajviše zahvaljujući njima Katalonci su već prvu četvrtinu zaključili s vodstvom 27:16. Nakon pet minuta bez Unicajina poena, u 16. minuti prednost je iznosila 39:16, a na poluvremenu 48:27.

Ndong je završio s 21 poenom, a po 12 su dodali Lorbek, Vazquez i Navarro. Hrvoje Perić ni ovaj put nije dobio veliko trenerovo povjerenje. Igrao je dvije i pol minute upisavši dva poena i tri napadačka skoka. Freeland je za domaće bio najefikasniji s 18 poena.

Lucentum Alicante Marija Stojića zadržao je osmu poziciju, posljednju koja vodi u doigravanje, pobjedom protiv Manrese 76:70 iako je mnogo puta tijekom susreta bio u rezultatskom minusu. Manresa je ovim izgubila šanse za doigravanje zbog slabijeg međusobnog omjera s posljednjim protivnikom.

Stojić je u svoje gotovo 24 minute obilato koristio šut, ali se nije proslavio (tri poena uz šut 0/2 za dva i 1/5 za tri). Imao je i tri skoka te asistenciju. Završio je valorizacijom minus dva.15 poena za domaće postigao je Llompart, a za goste Doellman 17.

Endesa liga, 30. kolo:
Real Madrid - Asefa Estudiantes 85:80
Lucentum Alicante - Assignia Manresa 76:70
Caja Laboral - UCAM Murcia 71:65
Unicaja - FC Barcelona Regal 57:89
Lagun Aro GBC - FIATC Mutua Joventut 90:85
CAI Zaragoza - Mad-Croc Fuenlabrada 80:78
Valencia Basket - Gescrap Bizkaia 66:63
Blancos de Rueda Valladolid - Banca Civica 72:77
Blusens Monbus - Gran Canaria 2014 65:45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!