Nogomet

Chelsea željan osvete u Barceloni

Ante Zovko • utorak, 24.04.2012.
Chelsea željan osvete u Barceloni
Foto: EPA

Real Madrid nanio je Barceloni u subotu drugi poraz u nizu, prvi put od 2009., a Chelsea stiže u Kataloniju kako bi zaokružio tjedan iz noćne more Guardioline momčadi. Domaći trener pak tvrdi da je uvjeren da će Barcelona igrati u Münchenu.

Posljednjeg utorka u travnju bit će poznat prvi finalist Lige prvaka. Chelsea dolazi u Barcelonu s prednošću 1:0 izborenoj u Londonu pogotkom Didiera Drogbe i željan osvete za kontroverznu eliminaciju 2009. godine u istoj fazi Lige prvaka.

Za Barcelonu utakmica vjerojatno nije mogla doći u gorem trenutku. Prvi put od svibnja 2009. katalonski ponos poražen je dvaput u nizu, a Real Madrid je u Clasicu prekinuo njegov niz od 54 domaće utakmice bez poraza. Pobjedom 2:1 Real Madrid praktički je osigurao svoj prvi naslov domaćeg prvaka od 2008. i ubrzo bi i službeno trebao prekinuti Barceloninu trogodišnju dominaciju.

Bez obzira na sve, Josep Guardiola u najavi utakmice protiv Chelseaja odisao je optimizmom: "Vjerujte mi kad kažem da ćemo uspjeti. Vjerujem u to zbog stotinu razloga. Ovi igrači pobijedit će Chelsea. Znam da postoji želja da ne uspijemo, ali dajte nam da vjerujemo da hoćemo. Sva naša polufinala bila su teška, a svjesni smo da je prva utakmica bila razočaravajuća, ali ne smijemo misliti na to. Znam da oni to u utorak mogu učiniti. Igrat će na pobjedu. Nemam sumnje da ćemo biti u Münchenu", poručio je.

Osim početnog rezultatskog zaostatka, na Barceloninoj strani neće biti ni svježina. Iako su značajan dio utakmice protiv Reala propustili i Xavi i Sanchez i Fabregas, Barcelona je igrala s gotovo najjačom postavom protiv Reala. I Chelsea je imao važan derbi s Arsenalom, ali je u momčadi bilo osam promjena u odnosu na ogled s Barcelonom. Većina igrača koji su iznijeli pobjedu prošle srijede odmarani su.

Iako postoji realna mogućnost da kroz Premier ligu uopće neće osigurati niti kvalifikacije za Ligu prvaka, u Chelseaju postoji velika želja da se to natjecanje osvoji već ove sezone. Poznato je da je Romanu Abramoviču trofej najbolje europske momčadi crvena krpa, a u Londonu se uzdaju i u karmu zbog polufinalnog ispadanja 2009.

Chelsea je posljednja tri puta na Camp Nou izvukao neriješen rezultat iako nikad nije pobijedio. Roberto Di Matteo sigurno bi potpisao unaprijed remi:

"Barcelona će stvarati šanse, radi to protiv svake momčadi protiv koje igra", rekao je privremeni Chelseajev trener. "Mi moramo ograničiti broj šansi koje oni stvaraju. Pokušat ćemo iskreirati i svoje šanse za gol jer mislim da možemo zabiti. Mislim da imamo kvalitetu za finale. Trebat će nam i mrvica sreće, ali to je slučaj sa svim momčadima koje žele osvojiti neko natjecanje."

Drogba je zbog problema s koljenom propustio utakmicu protiv Arsenala, a do početka utakmice ostat će pitanje je li to bila mjera predostrožnosti ili nešto ozbiljnije. John Terry igrat će iako je u četvrtfinalu s Benficom slomio dva rebra. Chelsea će praktički biti kompletan jer su se u subotu u akciju nakon manjih ozljeda u akciju vratili i rezervne varijante Oriol Romeu i Ryan Bertrand.

Uzvratna polufinalna utakmica Lige prvaka:
Barcelona - Chelsea (0:1) 20:45 h

Liga prvaka, završnica

polufinale

Bayern2:1Real Madrid
Chelsea1:0Barcelona
Barcelona2:2Chelsea
Real Madrid3:4 **Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.04.2012. u 15:55
    pobijeda barce 2:1 i prolaz chelsea
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.04.2012. u 15:09
    Mene zanima kakve bi komentare čitali danas, da je Barca barem jednu od svojih 5-6 100% šansi realizirala? Sada je naravno priča o tome, da Barca ne zna igrati protiv bunkera ali oni koji su gledali sa objektivnim očima prvu utakmicu znaju, da je razlog barcinog poraza bio samo u realizaciji. Ja... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.04.2012. u 14:31
    u nogometu postoji i obrana i napad, a to što su neki ovdje limitirani i ne kuže to , to je druga stvar u prvoj tekmi je obrana Chelsea nadigrala Barcelonin napad a kad već i pričamo o ljepoti, ona kontra za gol je bila ljepša od bilo čega što je Barca napravila u toj tekmi... očekujem opet... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • kaiser1324.04.2012. u 13:37
    Sve lukavije su te životinje, ne valja ih otpisivat :) Mogao bi mesar na kraju na piliće.
    kaiser13
  • Obrisan korisnik24.04.2012. u 13:18
    a nece ni barca jurisati od prve minute...jer znaju ako prime gol da su u banani
    Obrisan korisnik