Liga prvaka, završnica, polufinale, 25.04.2012, 20:45 h
Real Madrid
Real Madrid 3:4(2:1, 2:1, 2:1 pp, 3:4 pen) Bayern
Bayern

Video: Bayern jedanaestercima u finale

Josip Piršljin • srijeda, 25.04.2012.
Video: Bayern jedanaestercima u finale
Foto: EPA

Bayern je u finalu Lige prvaka! Njemački je klub odigrao vrlo hrabru utakmicu na Santiago Bernabeu i uspio izboriti dvoboj s Chelseajem na svom stadionu. Real je poveo s 2:0 pogocima Ronalda, no Robben je izjednačio ukupan rezultat što je utakmicu odvelo u produžetke, a kasnije i u jedanaesterce. Vratari su se iskazali u nekoliko navrata, a odlučili su promašaj Ramosa i preciznost Schweinsteigera. Hrvatski reprezentativci Olić i Pranjić pratili su susret s klupe.

Real Madrid - Bayern 2:1 (jedanaesterci 1:3)

Liga prvaka, polufinale, uzvratna utakmica
Madrid, stadion Santiago Bernabeu
Sudac: Viktor Kassai (Mađarska)

Strijelci: Ronaldo 6' (11m), 14'/Robben 27' (11m)

Real Madrid: Casillas, Ramos, Pepe, Arbeloa, Marcelo, Alonso, Özil (od 111' Granero), Khedira, Di Maria (od 75' Kaka), Ronaldo, Benzema (od 106' Higuain)
Trener: Jose Mourinho

Bayern: Neuer, Lahm, Boateng, Badstuber, Robben, Schweinsteiger, Ribery (od 96' Müller), Gustavo, Kroos, Alaba, Gomez
Trener: Jupp Heynckes

Real je u uzvrat polufinala Lige prvaka ušao s velikom dozom samopouzdanja nakon vrijedne pobjede nad Barcelonom u Primeri čime je praktički riješena borba za naslov, dok je bavarski klub tu bitku u Njemačkoj izgubio već prije. Treneri obiju momčadi su mogli računati na svoje glavne igrače, u Realu su nedostajali jedino Diarra i Carvalho, a u Bayernu Van Buyten i Breno.

Utakmica je počela na sličan način kao što se igralo i u Münchenu. Vrlo otvoreno, napadi su se brzo izmjenjivali, a bolje su krenuli domaći nogometaši. Već u trećoj minuti u velikoj se prilici našao Sami Khedira koji je pucao nakon prodora Angela di Marije po desnoj strani, no nije uspio poslati loptu u mrežu.

Samo dvije minute kasnije Kraljevski klub je poveo. Di Maria je pucao iz voleja, a loptu je na putu prema mreži zaustavio David Alaba, no rukom. Mađarski sudac Viktor Kassai pokazao je na bijelu točku, a s nje je bio precizan Cristiano Ronaldo. Mogao je Bayern brzo izjednačiti preko Arjena Robbena, no Nizozemac je imao težak promašaj.

Njemačka momčad se otvorila nakon pada u zaostatak i pokušala uzvratiti Realu, no u 14. minuti primila je novi pogodak. Nakon kombiniranja u domaćem veznom redu, Mesut Özil je vrlo lijepo uposlio Ronalda koji je bio nečuvan, a Portugalac je bez većih poteškoća pogodio donji desni kut Manuela Neuera za 2:0.

Bavarci se ipak nisu predavali, te su čekali svoju priliku. Dobili su je nakon što je Pepe u svom šesnaestercu srušio Marija Gomeza koji je utrčavao na ubačaj, te je sada i Bayernu dodijeljen kazneni udarac. Odlučio ga je izvesti bivši Realovac Robben koji je pogodio unatoč tome što je Iker Casillas bio dosta blizu obrane.

Sastav Juppa Heynckesa se dodatno ohrabrio nakon smanjenja rezultata, te je do kraja prvog poluvremena u još nekoliko navrata ugrozio Casillasova vrata. Madriđani su, pak, usporili tempo koji je na samom početku susreta bio na visokoj razini i više pažnje usmjerili na obranu. Na odmor se otišlo s minimalnom prednošću domaćih.

Početkom nastavka gledatelji na stadionu Santiago Bernabeu su ponovno gledali zanimljivu igru. Obje momčadi su igrale napadački, a Bayern je bio u odličnoj prilici kad je Robben napravio solo prodor, no u završnici nije bio uspješan. Sredinom drugog poluvremena Nijemci su izgledali bolje na terenu.

Real je nekoliko puta zaprijetio preko Ronalda, a dosta živosti unio je Kaka koji je zamijenio Argentinca Di Mariju. Četiri minute prije kraja u izglednoj se situaciji našao Gomez poslije ulaska Robbena u domaći šesnaesterac, ali Bayernov napadač se spetljao i udarac je zaustavila Realova obrana te je susret otišao u produžetke.

U prvih 15 minuta nešto su aktivniji bili igrači Josea Mourinha, no nije bilo većih uzbuđenja niti na jednoj strani, momčadi su se uglavnom koncentrirale na obranu vlastitih vrata. Slično je bilo i u drugom produžetku, Real je dva puta bio blizu pogotka, no ipak je pobjednika moralo odlučiti raspucavanje jedanaesteraca.

Real su u veliki zaostatak doveli Ronaldo i Kaka jer im je Neuer obranio, no u život domaće vraća Casillas obranama Kroosu i Lahmu. Ipak, odlučio je veliki promašaj Ramosa, a Schweinsteiger je bio precizan za ogromno slavlje Münchena, Bavarske i Njemačke.



Liga prvaka, završnica

polufinale

Bayern2:1Real Madrid
Chelsea1:0Barcelona
Barcelona2:2Chelsea
Real Madrid3:4 **Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Share26.04.2012. u 18:39
    Iako mnogo nisu vjerovali,a sad im evo potvrde....Nogomet se igra i mimo El Clasica i mimo 2 Manchestera. Takodjer i postoje dobri igraci a da se ne zovu Messi,Ronaldo,Rooney,Aguero i slicni.Postoje neki koji traju godinama a u sjeni su tih zvijezda.Postoji Lahm koji godinama igra na vrhunskom... [više na forumu]
    Share
  • Obrisan korisnik26.04.2012. u 17:29
    Svaka cast Bayernu, potpuno zasluzeno prosli u finanle, bili su bolji u obe tekme i da je jos jucer Gomez bio na Santiago Bernabeu(je ocito nije bio tamo, neprepoznatljiv sinoc) Bayern bi dobio i prije produzetaka!!! I jos jedan komentar za stovatelje lika i djela Ronalda, osim prvih 15 min di je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2012. u 16:31
    Sir Alex ;))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2012. u 15:54
    ta lova nije u dospijeću
    Obrisan korisnik
  • Kojot_5026.04.2012. u 14:37
    otkad pratim LP ove dvije polufinalne utakmice nikad mi nisu donijeli više sreće i veselja
    Kojot_50