Nogomet

Heynckes: "Bili smo senzacionalni"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 26.04.2012.
Heynckes: "Bili smo senzacionalni"
Foto: EPA

Odličnom predstavom na Santiago Bernabeuu nogometaši Bayerna izborili su jedanaesterce i potom "isprovocirali" sreću. Zadovoljstvo učinjenim u redovima Bavaraca bilo je teško opisati, a to je pokušao učiniti trener Jupp Heynckes.

Realizirani jedanaesterac Bastiana Schweinsteigera označio je u srijedu na madridskom stadionu početak slavlja za igrače, djelatnike i navijače Bayerna. Izborili su finale na svom stadionu nakon hrabrog otpora favoriziranom Realu, nadoknadivši tako neuspjeh iz domaćeg prvenstva.

"Ova večer je čarobna", oduševljeno je rekao trener Bayerna Jupp Heynckes. Uslijedila je nešto smirenija analiza dvoboja: "Imali smo mnogo problema u prvih 15 minuta, ali kasnije smo to popravili. Bili smo senzacionalni, ovo je za Bayern posebna pobjeda."

"Mislim da gledajući posljednjih 120 minuta možemo zaključiti kako smo zasluženo izborili finale. Bilo je prekrasno vidjeti kako je momčad reagirala nakon 0:1, a pogotovo nakon 0:2", nastavio je s pohvalama na račun svojih igrača, koji su izvedbom u uzvratnom susretu to itekako zaslužili.

Da su bili prisebniji u završnici, Bavarci su mogli i prije kaznenih udaraca izboriti mjesto u finalu, no teško da će nakon ovakvog raspleta žaliti za tim. Nešto slično rekao je i Heynckes: "Odmah nakon 0:1 imali smo priliku za izjednačenje, ali nakon drugog pogotka Madriđana počeli smo zaista prekrasno igrati."

Njemački trener smatra ovo velikim uspjehom, a osvrnuo se i na potez Josea Mourinha nakon dvoboja. Portugalac je, naime, teren napustio odmah nakon što je Schweini realizirao kazneni udarac, što su mnogi poslije kritizirali. No, Heynckes nema loše mišljenje o svom kolegi.

"Ne slažem se s mnogim stvarima koje su izrečene o Mourinhu. Ljudi kojima vjerujem govore mi samo dobre stvari o njemu, a odlazak u svlačionicu je normalna stvar nakon ovakvog raspleta jedanaesteraca", zaključio je Nijemac za Sat1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.04.2012. u 16:23
    I Ivanović
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2012. u 15:19
    Sad će Juup za 20-ak dana postati tek četvrti trener nakon Happela,Hitzfelda i Mourinha koji je sa dvije različite ekipe postao prvak Europe!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2012. u 11:42
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2012. u 11:40
    eh kad bi chelsea uzeo to bi meni bilo najpostenije;)
    Obrisan korisnik
  • beaver26.04.2012. u 10:55
    suce? poklon penal, sumljiv gol, milijun malih prekrsaja na balerinama di marija i ronaldo...pepe nije dobio kartu za simuliranje...uostalom sudac je bio los za obje momcadi
    beaver