Nogomet

Mourinho: "Nedostajalo je svježine"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 26.04.2012.
Mourinho: "Nedostajalo je svježine"
Foto: EPA

Lutrija jedanaesteraca otišla je u polufinalnom ogledu Lige prvaka na stranu Bayerna, što je uvelike šokiralo Madriđane. Jedan od tragičara je Cristiano Ronaldo, ali njegov sunarodnjak Jose Mourinho odmah je stao u obranu strijelca dva gola u uzvratnom susretu, kao i ostatka ekipe.

Nakon što je s dva pogotka početkom susreta Cristiano Ronaldo doveo Real Madrid na prag prolaska u finale, prilikom izvođenja jedanaesteraca propustio je zabiti i zakomplicirao situaciju svom klubu. Ipak, Jose Mourinho nije želio krivicu stavljati na leđa najboljeg strijelca Madriđana.

"Cristiano je morao jednom promašiti. No, ove sezone on je bolji igrač i donosi prevagu", rekao je portugalski strateg nakon polufinala, povlačeći odmah usporedbu s katalonskim velikanom: "Ukoliko ni Barca ni mi nismo došli u finale, onda je to neuspjeh za oba kluba."

Potom se osvrnuo na uzvratni dvoboj i njegov "završni čin": "Nakon dva sata igranja na rubu naših mogućnosti, nije bilo lako pristupiti jedanaestercima. Ovaj put je sreća bila na njihovoj strani." No, Mourinho nije zaboravio pohvaliti igrače svoje momčadi, naglašavajući jedan od razloga nešto slabije izvedbe.

"Dečki su bili sjajni. Mentalitet je bio nevjerojatan protiv ekipe koja je prošli tjedan odmarala, dok smo mi na rasporedu imali dvoboj drugačiji od bilo kojeg drugog. Nedostajalo nam je svježine, a bilo je i mnogo napetosti jer pri rezultatu 2:1 pogreška je značila poraz", mišljenje je trenera Madriđana koji ni u drugoj sezoni u Madridu nije uspio proći polufinale Lige prvaka.

"Bila je to sjajna utakmica. Izgubili smo i tužni smo, ali nogomet i život su takvi. Osobno sam najtužniji zbog igrača", sveo je Portugalac zaključak u nekoliko riječi, dodajući za kraj: "Prošle godine smo osvojili Kup pa ukoliko ove godine uzmemo prvenstvo, bit će to korak naprijed. Nema razloga za kritiku, ponosan sam na ovu momčad."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.04.2012. u 14:56
    odlicno je bilo kako je samo mirno Alaba pucao penal..decko od 19 godina je hladno pospremio loptu u gol :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2012. u 12:40
    lf-c ronaldov promasaj nebi imao znacaja da ga je ramos metnul i vratio izjedacenje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2012. u 11:44
    opet kazem bozja pravda koliko su se svi nasladjivali kad je messi promasio penal a pogotovo realovci koji su govorili CR barem ne promasi penal nikad aa kakav messi hahah
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2012. u 11:40
    naravno da je falilo svjezine...to se vidjelo u 2.pol..kada se igraci poput di marije,ozila,marcela..setali po terenu..al zato je kriv el clasico,tako da su si sami krivi..sto najvaznije tri utakmice sezone i barca i real igraju u 7 dana...dok je za chelsi nastupio u subotu samo cahil i terry,a za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2012. u 11:32
    eto i Ronaldo i Messi su ljudi, pa fale ovako vazne penale, za Ramosa sam bio razocaran sto on puca, jedino mi je zao sto je Kaka falio!
    Obrisan korisnik