Rukomet

Veliki preokret Varteksa protiv Marine

Ivan Dominik • subota, 28.04.2012.
Veliki preokret Varteksa protiv Marine
Foto: Ivana Strahija

Dvije su utakmice odigrane u četvrtak i petak u sklopu Premijer lige, odnosno u Ligi za prvaka te Ligi za ostanak. U najnižem rangu Premijera Varteks je odigrao dobru i koncentriranu utakmicu u kojoj je svladao Marinu iz Kaštele, dok je Split kod kuće nadigrao Karlovac s tri razlike u četvrtom kolu Lige za prvaka...

Varteks Di Caprio, klub koji se nalazi u zoni ispadanja Premijer lige, u posljednje je vrijeme počeo pružati ozbiljnije i bolje partije te je postao opasan suparnik svim klubovima u Ligi za ostanak. U jedinoj utakmici igranoj u petak Varaždinci su ugostili vrlo dobru Marinu s kojom su produljili niz utakmica s mnoštvom golova u Ligi za ostanak.

Varteks je u svojoj dvorani pokazao karakter jer je od samog početka utakmice rezultatski zaostajao, no čitavo se vrijeme vraćao i ponekad je prelazio i u vodstvo. Vrlo efikasna utakmica bila je takva od samog početka i momčadi su slabije igrale u obranama nego u ofenzivi. Stoga je i prvo poluvrijeme završilo rezultatom 21:20 za Kaštelane, što je razljutilo domaće koji su u nastavku zaigrali mnogo bolji rukomet u oba segmenta igre.

U drugom poluvremenu su se ekipe konstantno izmjenjivale u vodstvu, a zabijali su igrači dva suprotstavljena kluba najčešće u velikim serijama. No, presudila je završnica u koju je Marina ušla s malom rezultatskom prednošću od dva gola. Međutim, Varaždinci tada u posljednjih šest minuta pojačavaju obranu, a u napadu zabijaju šest golova zaredom, tako da je posljednji gol na utakmici, inače djelo Mislava Nenadića, bio tek utješan za goste.

Varaždinci su velikim preokretom u posljednjim minutama utakmice istrgnuli pobjedu iz ruku Marine te joj tako izbili bodove iz džepa. Završilo je s, za rukomet ogromnih, 37:34, a Varteksu osim za samopouzdanje ova pobjeda nije previše značila jer je i dalje u opasnoj zoni s četiri boda zaostatka za Goricom, dok je Marina drugo plasirana u Ligi za ostanak s dva boda manje od vodeće Dubrave.

Najzaslužniji u redovima domaćih za veličanstveni preokret i slavlje bili su Domagoj Babić i Nikola Svetec svaki s 12 golova, dok ih je na vratima pratio sjajni Matej Ašanin s 15 obrana. Kod Marine su zakazali vratari koji su skupili svega sedam obrana u čitavom susretu, a u napadačkom su dijelu zadovoljili samo Nenadić koji je zabio 11 zgoditaka te Matko Bujas, osmerostruki strijelac dvoboja.

Dan ranije je odigrana utakmica u Ligi za prvaka u kojoj su se sastali Split i Karlovac na Gripama. Bio je to susret posljednje plasirane ekipe u Ligi za prvaka te trećeg i vrlo dobrog Karlovca, a igrana je u sklopu četvrtog kola najvišeg razreda hrvatskog rukometa. Splitovci, koji su u prva dva dvoboja ostvarili poraze, ovog su puta uspjeli nadjačati neugodnu momčad Karlovca te su slavili s 30:27, čime su ekipi iz Grada na četiri rijeke pomrsili račune da se probiju na drugo mjesto lige ispred CO Zagreba. Split je, premda u lošijoj formi, uspio opravdati domaći teren i na kraju slaviti čime je upisao i prvu pobjedu u ovoj fazi natjecanja.

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

RK Zagreb32:18Poreč
Nexe Našice31:25Siscia
Split30:27Karlovac
1RK Zagreb 10334:257+7720
2Nexe Našice 10303:283+2010
3Siscia 10264:286-229
4Split 10286:306-208
5Poreč 10238:267-297
6Karlovac 10279:305-266

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!