Košarka

Splićani 17. domaćom pobjedom u nizu i matematički osigurali regionalnu ligu

S Gripa:Bernard Jurišić • subota, 05.05.2012.
Splićani 17. domaćom pobjedom u nizu i matematički osigurali regionalnu ligu
Foto: Bruno Karadža

Najbolje momčadi iz regije naredne sezone će svraćati i na Gripe! Pobjedom protiv Zaboka 82:76 košarkaši Splita ubilježili su i 17. domaću pobjedu ove sezone, čime su tri kola prije kraja osigurali barem treće mjesto i plasman u ABA ligu...

Mirno, gotovo rutinski su Splićani zadržali nepobjedivost u svojoj dvorani ove sezone i četvrtom pobjedom protiv Zaboka pozdravili se s klubom s kojim su se minulih sezona borili u A-1 ligi. Regionalna ABA liga dolazi na Gripe u narednoj sezoni, a Splićani će umjesto protivnika iz A-1 lige u prvom dijelu sezone koplja ukrštati s Partizanom, Union Olimpijom i ostalima.

Nikša Bavčević, trener Splita: "Igra za zaborav, rezultat za pamćenje. Bili smo iscijeđeni, ali nisam ovog puta previše koristio klupu jer minutaža na utakmicama zaslužuje se na treninzima. Subotić? On ima problema već neko vrijeme i odlučili smo ga poštedjeti. Nadamo se da će biti spreman za Cibonu."

Paolo Marinelli, Split: "Drago mi je što sam dobio veliku minutažu, mislim da sam pokazao da mogu pomoći. Bilo je grešaka, ali na njima ću raditi. Odlično smo otvorili utakmicu, kasnije su oni pogodili neke teške šuteve i vratili se u igru, ali ipak smo utakmicu mirno priveli kraju."

Dragutin Črnjević, trener Zaboka: "Čestitam Splitu na pobjedi, rutinski su odradili posao. Nismo iskoristili šansu koja nam se nudila, ali Split je kvalitetnija momčad, s više dobrih igrača i iskustva. Split se najjeftinije, ali i najviše pojačao i želim im puno uspjeha u ABA ligi dogodine."

Ivan Tomas, Zabok: "Premlako smo ušli u utakmicu, do sedme-osme minute nismo obranili ni jedan napad. Što je utakmica odmicala bili smo bolji, ali bilo je kasno za vraćati se. Zaslužena pobjeda Splita."

Splićani su utakmicu protiv Zaboka otvorili vodstvom 12:2, u utakmici u kojoj su odmarali svog prvog razigravača Srđana Subotića. Njega je u velikom dijelu utakmice "glumio" junior Paolo Marinelli i to sasvim solidno.

Josip Sobin s pet je uzastopnih ubačaja u otvaranju utakmice produžio svoj niz od srijede i Zagreba na nevjerojatnih 20/20 za dva poena. I ovog je puta kapetan bio prvo ime Žutih, za kojeg Zabočani nisu imali rješenja.

Tomas i Krušlin držali su goste u utakmici u prvom dijelu, a činilo se da Splićani igraju s pola snage, taman koliko im je bilo dovoljno za održavanje pristojne udaljenosti, bez prevelikog potroška energije. Prednost je u trećoj četvrtini narasla na 50:37, a najviša je bila u prvoj minuti posljednje četvrtine - 64:49.

Ipak, domaćini su se opustili koju minutu prerano, pa su Zabočani na krilima razigranog Kraljevića (13 poena u zadnjoj četvrtini) stigli na samo 75:72 na ulazu u posljednju minutu susreta. No, prave drame nije bilo, Mimica je tricom rastjerao sve dvojbe, a Splićani su uzdignutih ruku dočekali sirenu koja je označila pobjedu i plasman u regionalnu ligu.

Sobin je opet predvodio Žute s 19 poena (šut 8/10), 10 skokova, četiri asistencije i tri blokade, Mimica je ubacio 18, uz šest skokova, Marinelli 12. Kod Zaboka je najefikasniji bio Krušlin s 20 poena, Kraljević se zaustavio na 19 poena i 11 skokova.

Splićani tako i dalje imaju savršen učinak u svojoj dvorani ove sezone, bez poraza su završili svih 17 utakmica. U srijedu na Gripe stiže Cibona, koja još nije ubilježila poraz u Ligi za prvaka. Nečija će "nula" u srijedu navečer postati "jedinica".

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 140+267
2Cedevita 113+196
3Split 104+29
4Zadar 86+46
5Zagreb 68+56
6Slavonski Brod 311-185
7Jolly JB 212-187
8Zabok 212-222

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.05.2012. u 09:43
    Svaka cast zutima, ovaj ponos ne moze da se cjeni! Nece ni Cibona da slavi na Gripama... Samo daj boze da to traje sta duze...
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina06.05.2012. u 15:00
    bit će živo u srijedu :) ovi momci su zaslužili sve pohvale. napravili su najveće iznenađenje još od kad je Šibenka bila izborila regionalnu ligu. kapa do poda.
    pikepiletina
  • Torca-Dubrava06.05.2012. u 07:55
    bravo-Žuti.............i vidi ti slobodnjake Zaboka,impresivno 17...od 18....naklon za ruku zabočani
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik05.05.2012. u 23:59
    pazi što želiš nadao sam se da bi međusobna tekma mogla osigurati splitu broj dva i prednost domaćeg terena protiv cedevite, al nažalost poraz protiv zadra je tu šansu pretvorio samo u pustu želju... kako god, mislim da split može bit jako zadovoljan učinjenim i ja splitu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • jugoplastika05.05.2012. u 23:07
    dajte nam tu Cibonu
    jugoplastika