Košarka

Cedevita poslala desetkovane Mrave u utakmicu odluke za polufinale

Ivor Krapac • subota, 05.05.2012.
Cedevita poslala desetkovane Mrave u utakmicu odluke za polufinale
Foto: FaH

Po povratku sa završnog turnira ABA lige u Tel Avivu, Cedevita je u 12. kolu hrvatske Lige za prvaka proslavila očekivanu pobjedu protiv oslabljenog Zagreba CO. Gradski dvoboj u Domu sportova rano je krenuo u smjeru momčadi Dražena Anzulovića, a iako su se Mravi uspjeli oporaviti i donekle priprijetiti smanjivši na samo šest poena zaostatka u trećoj četvrtini, ipak nisu imali dovoljno širine u sastavu da ovu utakmicu učine još zanimljivijom...

U potrazi za potvrđivanjem drugog mjesta uoči doigravanja, Cedevita je napravila novi korak u tom smjeru sa 77:67 protiv Zagreba CO u gradskom dvoboju u Dvorani II Doma sportova. Momčad Dražena Anzulovića se, tako, rezultatski uspješno vratila nastupima u domaćem prvenstvu, igrački su mogli biti i uvjerljiviji, dok Mrave iz Trnskog u utorak očekuje utakmica odluke protiv Zadra.

U tom susretu, kojem će biti domaćini, aktualnim hrvatskim prvacima neće biti dovoljna samo pobjeda, već će trebati slaviti i sa sedam ili više razlike, s obzirom da će im biti potrebno prestići Zadrane u međusobnom omjeru. U prvom susretu ove dvije momčadi u Ligi za prvaka, u šestom kolu u Zadru, momčad Aleša Pipana slavila je sa 69:62.

Protiv Cedevite Mravi objektivno nisu imali preveliku nadu u iznenađenje. Uz otprije odsutne Marija Kasuna, Krunu Simona, Antu Mašića i Petra Babića, ove subote Dražen Brajković nije računao ni na dvojicu Damira, Markotu i Mulaomerovića, dok je, od iskusnijih u redovima Zagreba, Slovenac Sašo Ožbolt igrao malo, samo šest minuta, vjerojatno u pogledu unaprijed prema utakmici odluke protiv Zadra u Trnskom.

U takvom odnosu snaga Crveni su potpuno dominirali prvim poluvremenom, uz glavnu ulogu Mire Bilana, koji je u prvih 20 minuta ubilježio 15 poena. Na kraju druge četvrtine na semaforu je stajalo 41:25, a kada je početkom drugog poluvremena Cedevita povisila na okruglih 20 razlike (45:25), činilo se da su vrata povratka Mravima potpuno zatvorena.

Ipak, braneći se zonom, Brajkovićeva momčad je u trećoj četvrtini izborila priliku poslije nekoliko promašenih Cedevitinih vanjskih šuteva, što su na drugom kraju parketa naplatili svojom serijom od 16:2 za smanjenje na 47:41 u 27. minuti. Taj niz gostiju su napadačkim učinkom predvodili Morović, Rikić i Rančić, dok je Cedevita u završnici treće četvrtine našla odgovor realizacijom Chrisa Owensa, koji je vukao domaće do 53:43 uoči posljednjih 10 minuta.

Zonska obrana Mrava od koje Brajković nije odustao ni početkom posljednje četvrtine pokazala se kao dvosjekli mač između 31. i 33. minute, kada su Chris Warren s jednom, a Marko Car s dvije trice omogućili Cedevitino odvajanje na 62:46. Poslije toga više nije bilo puno dvojbi tko će slaviti. Dario Šarić, koji se napadački razmahao tek u posljednjoj četvrtini, svojim se poenima pobrinuo da rezultat izgleda ljepše za njegovu momčad, ali nešto više od toga Mravi nisu uspjeli napraviti.

Anzulovićevu momčad je ove subote predvodio Miro Bilan, s 19 poena i 10 skokova. Marko Car i Chris Owens dodali su po 14 poena. Za Mrave je najviše zabio Dario Šarić, s 15 poena, devet u posljednjoj četvrtini, uz 10 skokova, pet asistencija i četiri osvojene lopte. Damir Rančić pridružio se s 14 poena i tri asistencije.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 140+267
2Cedevita 113+196
3Split 104+29
4Zadar 86+46
5Zagreb 68+56
6Slavonski Brod 311-185
7Jolly JB 212-187
8Zabok 212-222

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina06.05.2012. u 15:13
    želim svu sreću Zadru protiv Zagreba. bilo bi super da se Split i Zadar dogodine vrate u Jadransku ligu. klubovi bez publike ne zaslužuju igrati na tako visokom nivou. 
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik06.05.2012. u 14:33
    kažu iz kluba : "Nije svaki klub u istoj pregovaračkoj poziciji pri kupnji ulaznice. Zadar će kao suosnivač i bivši osvajač imati puno bolju poziciju....A za sponzore ćemo vidjeti...Svjesni smo svi da je teško i da su crna vrimena." Dakle cijena nije tocno definirana....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.05.2012. u 10:53
    da, kao 4. imaju pravo na pozivnicu za ABA ligu, samo što ju moraju platiti 150 000 eura
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.05.2012. u 10:22
    jeli zadar kao 4. ima sanse za ABA-Ligu?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.05.2012. u 09:27
    Nema vremena, to je stvar vježbe i koncentracije, nije toliko mlad da ne bi trebao vježbati takve stvari. Sad mu se još može progledati kroz prste, ali za godinu dana će mu to biti veliki nedostatak zbog kojeg se gube utakmice. Što prije počne to bolje, on je već sada postao jedan od... [više na forumu]
    Obrisan korisnik