Nogomet

Hodgson prekrižio Ferdinanda s konačnog popisa, Gerrard postao kapetan

Borna Rupnik • srijeda, 16.05.2012.
Hodgson prekrižio Ferdinanda s konačnog popisa, Gerrard postao kapetan
Foto: EPA

Engleski izbornik Roy Hodgson objavio je koga će voditi na Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Među pozvanima nije branič Manchester Uniteda, Rio Ferdinand...

Nedugo nakon što je preuzeo kormilo Gordog Albiona, Roy Hodgson odlučio je odmah riješiti sve dileme o imenima igrača koji će braniti engleske boje na smotri najboljih reprezentacija starog kontinenta. Novi je izbornik objavio popis s 23 igrača koji će krenuti put Poljske i Ukrajine.

Među njima nije iskusni Rio Ferdinand, stoper Crvenih vragova s Old Trafforda, ali se Hodgson oslonio na mladog Arsenalovog nogometaša Alexa Oxlade-Chamberlaina. Pozvan je i napadač Liverpoola Andy Carroll.

Za nositelja kapetanske vrpce Hodgson je odredio Liverpoolovog Stevena Gerrarda, a imenovao je i nekoliko pričuva u slučaju ozljeda.

Engleska, popis igrača za EP:

Vratari: Joe Hart (Manchester City), Rob Green (West Ham), John Ruddy (Norwich)

Braniči: Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), John Terry (Chelsea), Joleon Lescott (Manchester City), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Leighton Baines (Everton)

Vezni igrači: Theo Walcott (Arsenal), Stewart Downing (Liverpool), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Gareth Barry (Manchester City), Frank Lampard (Chelsea), Scott Parker (Tottenham), Ashley Young (Manchester United), James Milner (Manchester City)

Napadači: Wayne Rooney (Manchester United), Danny Welbeck (Manchester United), Andy Carroll (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham)

Pričuve: Jack Butland (Birmingham), Adam Johnson (Manchester City), Daniel Sturridge (Chelsea), Phil Jagielka (Everton), Jordan Henderson (Liverpool)

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir17.05.2012. u 12:28
    Šteta za Darena Benta, standardan kroz kvalifikacije, ali teška ozljeda i ode euro. Falit će im...
    Mithrandir
  • qvestor17.05.2012. u 08:07
    da se ovakav slučaj Terry - A. Ferdinanad desio u Hrvatskoj,sigurno bi nas i uefa i fifa proglasile za rasističku državu i kršenje ljudskih prava ovako se to desilo u Engleskoj pa nema problema i da englezi mogu iznenadit kvalitetni su, a suci će im vjerojatno nastojati vratit onaj gol sa... [više na forumu]
    qvestor
  • Obrisan korisnik16.05.2012. u 23:20
    nije ferdo pao nikakav test, nego se nije na vrijeme pojavio na doping kontroli pa je lijepo dobio suspenziju od 8 mjeseci i to u trenutku kad je bio uvjerljivo najbolji stoper svijeta. nakon toga on više nije isti, dobar je, al nije isti... ŽIVIO!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2012. u 20:43
    ovoga puta niko nsita ne ocekuje od engleza ali bi bas zato mogli iznenadit kao i chelsi u LP,citavu godinu su ga svi podcjenjivali pocevsi od napolia
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2012. u 20:42
    cc slazem se da downing i henderson nisu zasluzili poziv i da je nepravda jer je richard definitvno trebo bit pozvan jer je defanzivno mnogo bolji od johnsona,no s druge strane gerrard zasluzuje biti kapiten ako je vec terry kaznjen zbog svog privatnog zivota sto je smjesno mjesta s nogometom
    Obrisan korisnik