Nogomet

Olić: "Drugi nisu imali hrabrosti pa sam ja preuzeo odgovornost. Više žalim za onom šansom Van Buytena"

S Allianz Arene: Damir Žbulj • nedjelja, 20.05.2012.
Olić: "Drugi nisu imali hrabrosti pa sam ja preuzeo odgovornost. Više žalim za onom šansom Van Buytena"
Foto: Kristijan Komarica

Tužan je bio oproštaj hrvatskog dvojca od dresa münchenskog Bayerna. Nakon lutrije jedanaesteraca, velike drame, ali i dominacije tijekom čitavih 120 minuta finalne utakmice na domaćem terenu Allianz Arene, nogometaši münchenskog Bayerna gotovo već osvojeni trofej predali su u ruke londonskom Chelseaju, koji je tako po prvi puta u povijesti stigao do naslova. Danijel Pranjić odgledao je čitav susret s klupe, dok je Ivica Olić, ušao u produžetku dvoboja, ali je na kraju promašenim kaznenim udarcem u raspucavanju ispao tragičar.

I hrvatski navijači s nestrpljenjem su čekali finalni dvoboj ovosezonske Lige prvaka, jer su na Allianz Areni u dresu Bayerna mogli gledati Danijela Pranjića i Ivicu Olića. prema tretmanu kojeg imaju u posljednje vrijeme kod trenera Heynckesa, moglo se očekivati kako će čitav susret odgledati s klupe, Pranjića je zadesila ta sudbina, dok je Olić dobio u priliku u produžetku. I to kakvu priliku za odluku o naslovu europskog prvaka? Deset minuta nakon ulaska, u 107. minuti, fantastično ga je uposlio Lahm na lijevoj strani kaznenog prostora, ali umjesto udarca odlučio se za proigravanje neodlučnog Van Buytena, dok je u raspucavanju, uz Schweinsteigera promašio penal.

Slika 1 od 1.
Foto: Kristijan Komarica

Vidno razočarani Olić, kojemu je finale Lige prvaka bila posljednja natjecateljska utakmica za Bayern, pojasnio je razvoj situacije na travnjaku: "Imali smo veliku priliku, dominirali smo 120 minuta,a na kraju smo se doveli do jedanaesteraca, što je uvijek lutrija. Žao mi je da sam baš ja bio taj, ali nitko drugi nije imao hrabrosti. Niti Kroos, niti Timoščuk nisu htjeli preuzeti odgovornost, a ja sam se prihvatio izvođenja."

"Mislim da čak nisam niti loše opalio, ali golman se odlučio za pravu stranu," pojasnio je Olić svoj udarac s bijele točke.

Velika je šteta izgubiti na ovakav način, jer smo stvarno dominirali tijekom cijele utakmice," zaključio je za kraj Ivica Olić, koji će u utorak odigrati posljednju utakmicu za bavarski sastav i to prijateljski dvoboj s Nizozemskom, na istom mjestu zločina, Allianz Areni.

Danijel Pranjić bio je čak i potišteniji od kolege mu Olića: "Nema se što za reći, vidjeli ste sve sami. Dominirali smo, stvarali šanse, a pad koncentracije u posljednje dvije minute koštao nas je titule."

Mislio je da je Gomez

Olić je više žalio za onom šansom na početku drugog produžetka, kada se umjesto za udarac odlučio za dodavanje, misleći da se na mjestu Van Buytena nalazi Mario Gomez: "Žalim samo za onom šansom, kada sam dodavao Van Buytenu, što nije to bolje popratio. Mislio sa da je Gomez, zato se i nisam odlučio za udarac."

Velika je to šteta, Oliću i meni bila je to zadnja šansa za europski naslov, ali to je nogomet. I Oliću je posebno teško, ali nemam mu se što za zamjerit. Čak nema niti ljutnje na Robbena, zbog onog penala. Izgubili smo svi zajedno."

Za razliku od Olića, koji zna svoju budućeg poslodavca, jer odlazi u Wolfsburg, Pranjić još uvijek ne zna svoje buduće odredište. Zna samo da je njegova avantura u Bayernu završena: "Prijateljska utakmica u utorak s Nizozemskom bit će mi zadnja. Ne znam još koja mi je sudbina, imam nekoliko ponuda, ali još uvijek nisam ništa odlučio."

Nakon velike drame, koja je s tribina Allianz Arene izgledala još spektakularnije, Oliću i Pranjiću, sezona još uvijek nije gotova. Možda će u reprezentativnom dresu barem malo popraviti ovaj gorak okus klupske završnice sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!