Premijer liga - Liga za prvaka, 9. kolo, 22.05.2012.
Poreč
Poreč 17:27 RK Zagreb
RK Zagreb

Zagrebova mladost potpomognuta reprezentativcima uvjerljiva protiv Poreča

Ivan Dominik • utorak, 22.05.2012.
Zagrebova mladost potpomognuta reprezentativcima uvjerljiva protiv Poreča
Foto: Davor Sajko

U pretposljednjem, devetom, kolu Lige za prvaka sastale su se momčadi Poreča i Croatia osiguranje Zagreba u Sportskoj dvorani Veli Jože usred Istre. Dosad neporažena momčad iz Zagreba je pružila još jednu čvrstu i dobru partiju protiv opasnih Porečana te je produljila niz nepobjedivosti na devet utakmica u ovogodišnjoj Premijer ligi. Poreč je porazom ostao peti, ali ga sada može prestići šesto plasirana momčad Splita koja će svoju utakmicu ovog kola odigrati u srijedu protiv Karlovca...

POREČ - CROATIA OSIGURANJE ZAGREB 17:27 (10:15)

Poreč - SD Veli Jože, gledatelja 100, 9. kolo Lige za prvaka
Suci: Robert Bernobić i Nikša Kačić

Poreč: Sladoljev (9 obrana), Krajinović (2 obrane), Tomaić, Hrast 1, Deak 1, Galijot 3, Gavranović 5, Prelac 1, Čorić 1, Miletić, Rajko 1, Petrić, Gudić, Rađaković 2, Thoss 2, Gruičić
Trener: Vladimir Brčić

CO Zagreb: Šego, Ivić (12 obrana), Pešić, Marić 2, Mihić 4, Brozović 2, Kopljar 4, Matulić 1, Šprem 2, Špiler, Gojun 7, Štrlek, Horvat, T. Valčić, Balić, Kaleb
Trener: Slavko Goluža

Sedmerci: Poreč 1/4, CO Zagreb 1/1

Isključenja: Poreč - 2 minute; CO Zagreb - 2 minute

Rutinerska momčad Croatia osiguranja ponovno je pokazala nadmoć i superiornost u domaćem prvenstvu slaveći devetu pobjedu iz isto toliko nastupa. Zagrebaši su do nove pobjede stigli u Poreču gdje su nadjačali istoimenog domaćina prvenstveno fantastičnom igrom u obrani, dok je u napadačkom dijelu samo odrađen posao. Slavko Goluža očito ima vrlo dobru ekipu sa širinom na klupi jer su u novoj pobjedi participirali gotovo svi igrači koji su ove sezone imali manju minutažu, dok su odmarane najveće zvijezde kluba.

Sam susret dvaju suparnika započeo je pokazivanjem nadmoći zagrebačke ekipe, prvi je mrežu domaćina tresao Jakov Gojun, a do sedme minute susreta je gostujući sastav već bio izgradio osjetniju prednost od 5:2. Sljedećih se deset minuta igralo u tempu u kojem je svaka ekipa periodično postizala po dva pogotka, a u završnicu prvog dijela je CO Zagreb ušao s dva zgoditka prednosti.

No, tada su Bijeli još jače pritisnuli u napadu, a za njihovu obranu domaći, kao i tijekom čitavog susreta, nisu imali rješenja. Pogocima Marka Kopljara, Marina Marića i Jakova Gojuna Zagrebaši su se ponovno odvojili i to na najveću prednost u prvih pola sata - pet golova razlike. U preostalom vremenu su gosti samo zaključili odličan prvi dio te su na pauzu odnijeli odličnu "zalihu" i vodstvo 15:10.

U nastavku je CO Zagreb još pojačao agresivnost i igru u obrani koja mu je u ovoj utakmici bila forte pa je Poreč uspio zabiti samo sedam zgoditaka u drugom dijelu. Gosti su otvorili drugo poluvrijeme serijom 4:1 te su dvadesetak minuta prije kraja svoju prednost povisili na osam golova. Kasnije je razlika povećana na deset golova još jednom serijom od četiri zgoditka zaredom, a u posljednjih deset minuta susreta više nije bilo žara u obje ekipe jer je pitanje pobjednika bilo riješeno.

Zagrebaši su do kraja susreta kroz posljednjih deset minuta susreta "protutnjali" Porečom, zadržali prednost od deset golova razlike te su na kraju uknjižili još dva boda rezultatom 27:17. Posljednji gol na susretu kod gostiju bio je djelo mladog i obećavajućeg lijevog krila Lovre Mihića, koji je utakmicu odigrao sjajno postigavši četiri zgoditka uz stopostotan šut.

Pobjednike je predvodio Gojun sa sedam pogodaka, dok je također četiri gola zabio Marko Kopljar. Na vratima je vrlo dobar bio Filip Ivić s 12 obranjenih udaraca igračima Poreča, a to je bilo i visokih 41 posto. Vratari domaće ekipe zajedničkim su snagama skupili 11 obrana, dok je najefikasniji bio Filip Gavranović s pet golova. Drugi najbolji igrač Poreča bio je trostruki strijelac Mario Galijot, a domaćinima je ova utakmica bila i posljednja pred svojom publikom ove sezone.

Zagrebaši posljednje deseto kolo igraju u svojoj Kutiji šibica već u četvrtak, a protivnik je Karlovačka banka, dok će Poreč gostovati u Našicama dva dana kasnije.

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Poreč17:27RK Zagreb
Karlovac26:29Split
Siscia28:27Nexe Našice
1RK Zagreb 10334:257+7720
2Nexe Našice 10303:283+2010
3Siscia 10264:286-229
4Split 10286:306-208
5Poreč 10238:267-297
6Karlovac 10279:305-266

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli23.05.2012. u 00:08
    bravo mihiću!
    markoli
  • Obrisan korisnik22.05.2012. u 22:31
    koja je svrha ove lige? xD
    Obrisan korisnik