Nogomet

Trapattoni: "Zemlje poput BiH i Hrvatske dobre su u svim sportovima"

Borna Rupnik • petak, 25.05.2012.
Trapattoni: "Zemlje poput BiH i Hrvatske dobre su u svim sportovima"
Foto: EPA

Irska nogometna reprezentacija u subotu će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Bosne i Hercegovine, što će nogometašima Giovannija Trapattonija biti ispit za ogled s Hrvatskom...

Iskusni talijanski stručnjak, Giovanni Trapattoni, u subotu će testirati svoju reprezentaciju protiv hrvatskih susjeda, najboljih nogometaša Bosne i Hercegovine. Time će se Irci pripremati za okršaj s Hrvatskom koji je na rasporedu 10. lipnja.

"Protiv Bosne i Hercegovine ćemo testirati stanje i spremu igrača, upotrijebit ću svih sedam zamjena. Rekao sam igračima da ne smiju biti razočarani minutažom jer će mi za naredne utakmice trebati baš svi, u dobroj formi", najavio je Trapattoni.

"Bosna i Hercegovina je snažna momčad s kreativnim igračima koji nastupaju u Engleskoj, Njemačkoj i drugim kvalitetnim ligama. Prijatelj iz Bosne i Hercegovine mi je poručio da moram biti oprezan, a posebno je Džeko ubojit napadač. Zemlje poput Bosne i Hercegovine te Hrvatske, iz bivše Jugoslavije, dobre su u svim sportovima - košarci, nogometu i drugima. Imaju bogatu sportsku tradiciju i zato nam je subotnji ogled vrlo važan".

"Sve sam ih pratio na treninzima, imaju dobar pristup", dodao izbornik Irske.

Trapattoni je posljednjih dana imao dosta problema sa zdravljem svojih igrača, no zasad još nitko nije definitivno prekrižen za odlazak na smotru najbolji. Na vratima protiv Bosne i Hercegovine iz predostrožnosti neće biti odličnog Shaya Givena, dok će pauzirati i John O'Shea.

"U četvrtak je Given bio u Londonu kod specijalista. Oprezni smo, bolje je i za Givena i za nas da dobije još nekoliko dana odmora", kaže popularni Trap, a na gol će stati Sunderlandov Westwood.

Irsku će obranu činiti McShane (Hull City), Dunne (Aston Villa), St. Ledger (Leicester City) i Ward (Wolves), u vezi će zaigrati Duff (Fulham), Gibson (Everton), Whelan (Stoke City) i McClean (Sunderland), a u napadu Keane (LA Galaxy) i Doyle (Wolverhampton).

Po prvi će puta u udarnoj postavi Irske zaigrati James McClean, koji iza sebe ima samo jedan nastup u zelenom dresu: "Očekujem da on napravi ono što mislim da može napraviti. Prvog je dana priprema bio malo sramežljiv, što je normalno za mladog igrača na okupljanju, ali vidio sam ga u klubu i znam što može. Može igrati i lijevo i desno i otvara nam opcije".

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 13:48
    Nisam se rugao ljudima što igraju sjedeću odbojku (koliko znam sjedeću odbojku mogu igrati svi, bez obzira na hendikep), rugao sam se "sportkoj velesili" BIH
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 11:46
    kvota 4 na bih LOL to vidim kao danasnji profit na kaldionici
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 10:38
    USA, jesli li siguran da možda nećeš i ti jednom igrati sjedeću odbojku? Već danas možeš na sto načina ostati bez nogu, bez imalo svoje krivice, i uopće ti ne bi bilo smiješno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 00:27
    USA malo pogledaj igrace koji su iz Bosne rodom pa ces vidjeti kojih tu sve ima imena i siguran sam da nebi tako govorio...a to sto nisu svi Bosanci jbg...i ja sam isto iz bosne ali sam hrvat no ipak to su politicka pitanja kojima nije mjesto ovdje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 00:12
    @USA Mislim da se to odnosilo na kompletnu regiju. U njihovim glavama nema velikih razlika između Bosne, Hrvatske, Srbije, itd...
    Obrisan korisnik