Liga prvaka - Završnica, polufinale, 26.05.2012, 15:15 h
Füchse Berlin
Füchse Berlin 24:25 Kiel
Kiel

Ninčević i Špoljarić bez finala, Kiel na pogon nezaustavljivog Jiche

Mihaela Bradovski • subota, 26.05.2012.
Ninčević i Špoljarić bez finala, Kiel na pogon nezaustavljivog Jiche
Foto: Davor Sajko

Dramatična je bila završnica prvog polufinalnog dvoboja Final Foura rukometne Lige prvaka. Favorizirana momčad Kiela do pred sam kraj uspješno je držala uglavnom dva do tri pogotka prednosti, no na kraju je slavila tek s pogotkom razlike. Vrata finala Zebrama je otvorio raspoloženi Filip Jicha, dok Lisice mogu žaliti za posljednja dva promašaja u periodu kada su bili u psihološkoj prednosti...

Füchse Berlin - THW Kiel 24:25

Liga prvaka, Final Four:
Polufinalna utakmica, Lanxess-Arena, Köln
Gledatelja: 20.000

Füchse Berlin: Heinevetter (1 obrana), Štochl (14 obrana); Löffler, Laen (1), Špoljarić, Richwien, Pevnov (2), Romero (3), Stenbäcken, Bult (1), Jaszka (6), Sellin, Ninčević (1), Petersson (7), Christophersen (3)

THW Kiel: Omeyer (9 obrana), Palicka (1 obrana); Andersson (3), Lundström (2), Sprenger (2), Ahlm (3), Zeitz, Palmarsson, Narcisse (2), Ilić (2), Jicha (11)

Isključenja: Bult (12.), Ninčević (12.), Špoljarić (38.), Pevnov (40.); Ahlm (20.), Narcisse (33., 39.), Andersson (58.)

Sudački par: Kenneth Abrahamsen, Arne M. Kristiansen (Norveška)

Pogocima kapetana Ahlma s crte i Narcissea u trećoj minuti momčad Kiela otvorila je susret dvama uspješnim napadima. S druge strane, berlinske Lisice na svoj su prvi zgoditak čekale četiri minute, no ubrzo su uslijedile nove minute bez njihova realizatorskog učinka. U petoj minuti svoj je prvi pogodak, za 2:3 postigao Bartlomiej Jaszka.

Jaszka i Filip Jicha u dresu njemačkog prvaka pogocima su predvodili svoje momčadi u prvoj polovici dvoboja. Najbolji strijelac Kiela u ovom natjecanju pogotkom u šestoj minuti započeo je najbolji period svoje momčadi do odlaska na odmor. Na četvrti pogodak Zebri obranom se nadovezao Omeyer, a novu je dodao četiri minute kasnije te je Jicha iz kontre prvi puta prednost dignuo na +4.

U toj je akciji Petersson zaradio dvije minute isključenja, Heinevetter obranio šut Ilića s linije sedam metara, no dva loša napada Lisica, a zatim i novo isključenje nisu ostavljali puno prostora berlinskom sastavu za smanjenje zaostatka. Nakon 14 minuta igre Dagur Sigurdsson zatražio je minutu odmora, u trenucima kada se prednost Kiela popela na pet pogodaka.

Hrvatski reprezentativac Ivan Ninčević u strijelce se upisao u 17. minuti, a već minutu kasnije njegova je momčad zaostajala za šest pogotka i unatoč isključenju Ahlma nova obrana Omeyera dala je priliku Kielu za odlazak na +7. Bila bi to najveća prednost ostvarena na ovom dvoboju, no umjesto pogotka u mreži Lisica iza francuskog vratara gađa Petersson, sa sedam pogodaka najbolji strijelac berlinskog sastava.

Krajem prve polovice polufinalnog dvoboja šuteri Füchsea uspjeli su pronaći recept za Kielovu obranu, dva su puta pogađali Jaszka i Petersson, a nakon obrane Štochla dvije minute prije kraja Iker Romero smanjuje na 13:11. Favorit ovog dvoboja na predah je ipak uspio otići s tri pogotka prednosti, zaključni za tih prvih pola sata igre zabio je Narcisse.

Malo je pravog rukometa, odnosno čiste igre bilo na početku nastavka polufinala dva njemačka predstavnika. Prepuna dvorana Kölnske Lanxess-Arene na novu promjenu rezultata čekala je do pete minute drugog dijela. Kielovu mrežu pogađali su Jaszka i Romero. Nepovezanoj igri kumovala su čak četiri isključenja, dva na svakoj strani, u periodu od svega nekoliko minuta, a nakon Ilićeva pogotka za 19:16 uslijedile su minute u kojima su pogoci padali samo s linije sedam metara.

Jicha je svoj deveti pogodak, od ukupno 11, postigao nakon 47. minuta igre i upravo je tada strateg Füchsea zatražio novu minutu odmora. Nakon nje njegova je momčad iz akcije u akciju igrala sve bolje i ono što joj nije pošlo za rukom kod 15:16 uspjelo joj je sedam minuta prije kraja. Christophersen zabija za prvo izjednačenje, odnosno za 23:23. Kiel je tada bio pet minuta bez vlastitog pogotka, dok su Lisice osim psihološke prednosti na svojoj strani imale i igrača više nakon isključenja Ahlma.

U najnapetijoj završnici od četiri međusobna ovosezonska susreta ove dvije momčadi presudnima su se pokazala završna dva pogotka fenomenalnog Jiche i Omeyerova obrana Ninčevićeva šuta pred sam kraj. Posljednja prilika Füchsea završila je daleko od vrata Kiela.

Hrvatskom dvojcu finale najjačeg europskog natjecanja tako je promaklo za tek jedan pogodak, a obojica su među igračima koji su zaradili dvije minute kazne. Ninčević je ostao na jednom pogotku iz prvoga dijela, dok je Denis Špoljarić odradio lavovski posao u obrani koja je većim dijelom susreta potpuno zaustavila Kielova kapetana Ahlma. Prvo lice berlinskog sastava bio je vratar Petr Štochl sa 14 obrana, odnosno 38 posto uspješnosti u zaustavljanju protivničkih šuteva.

Liga prvaka - Završnica

polufinale

Füchse Berlin24:25Kiel
Atletico de Madrid25:23Kobenhavn

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 20:50
    Drago mi je zbog Kire-nažalost naši neče igrati finale ali i sam turnir im je uspjeh
    Obrisan korisnik