Automoto

Rosberg: "Webber je vozio sjajno, nisam mu mogao ništa"

Borna Rupnik • nedjelja, 27.05.2012.
Rosberg: "Webber je vozio sjajno, nisam mu mogao ništa"
Foto: EPA

Australac Mark Webber postao je i šesti ovosezonski pobjednik u šest utrka Formule 1. Do slavlja je stigao u Monte Carlu te istaknuo kako je bilo "zanimljivo", a pratili su ga Nico Rosberg i Fernando Alonso...

"Osjećam se sjajno, a utrka je bila vrlo zanimljiva", izjavio je Red Bullov vozač Mark Webber nakon što je u Monte Carlu sačuvao svoju prvu startnu poziciju i postao šesti ovosezonski pobjednik u Formuli 1.

Utrka po gradskim ulicama Azurne obale nije ponudila velik broj pretjecanja, no razlike su bile minimalne do samog kraja: "Na početku sam s mekšim gumama morao držati razmak pred Rosbergom, a zajedno smo gradili prednost pred ostalima".

Fernando Alonso: "Cilj je bio završiti ispred Vettela i Hamiltona. Bit će zanimljivo vidjeti tko ove sezone može biti konstantan, s obzirom na neprestana iznenađenja. Fantastično sam startao, makar mislim da sam u zavoju dotaknuo Grosjeanov bolid. Srećom, ništa nisam oštetio, a sve se poslije odvijalo glatko. Naravno, u Monte Carlu je teško nositi se s prometom na stazi".

"Oko promjene guma zaprijetila je kiša i nismo znali kakve je gume pametnije staviti. Rosberg je izabrao suhe pa su ostali vozači reagirali na njegov šahovski potez", objašnjavao je presretni Australac poslije prolaska ciljem.

Kiša je mogla mnogo toga zakomplicirati, naglasio je Webber, prepričavajući: "Alonso mi je rekao kako je tijekom cijele utrke molio za kišu, a onda kada je napokon počela padati pri kraju, molio je da prestane. Svima nam je bilo tako, a meni kao vodećem bi bilo posebno škakljivo".

Mercedesov Nico Rosberg ostao je zadovoljan osvojenim drugim mjestom, komentirajući kako se ispred Webbera jednostavno nije moglo ove nedjelje.

"Moj se inženjer pobrinuo za odličan start pa smo Webber i ja pobjegli naprijed, ali njemu nisam mogao ništa. Vozio je sjajnu, kontroliranu utrku. Sve u svemu, bio je ovo dobar vikend, a moje je mišljenje da Mercedes ima najbolji bolid", kaže.

"Poseban mi je doživljaj biti na pobjedničkom postolju u Monte Carlu, put do njega isti je put kojim sam išao u školu. Sretan sam, pogotovo zato što je bilo teško s Fernandom Alonsom iza leđa. Gume su mi bile sve slabije tijekom utrke, a proradile su taman pri kraju", zaključio je Nico Rosberg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoFormula 1

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.05.2012. u 19:40
    napeto je bilo na kraju. odlična trka ko i uvijek.
    Obrisan korisnik