Nogomet

Jedan potez Eduarda i Srne nedovoljan za pozitivan dojam

Piše:Josip Piršljin • subota, 02.06.2012.
Jedan potez Eduarda i Srne nedovoljan za pozitivan dojam
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska je poslije zadovoljavajuće pobjede protiv Estonije u Puli odigrala i drugu pripremnu utakmicu uoči početka Europskog prvenstva. Bilićeve izabranike ugostila je Norveška koja je otkrila dosta slabosti u redovima kockastih. Izboren je remi koji je "zakamuflirao" dosta lošu predstavu osme reprezentacije svijeta. Vezni red je bio bezidejan, obrana "mekana", a napad odsječen.

Stipe Pletikosa: Vrlo siguran u prvom poluvremenu. U 33. minuti odličnom reakcijom spasio vrata kada je Norveška izigrala hrvatsku obranu. Jedan od boljih pojedinaca u prvih 45 minuta, a u nastavku nije imao većih problema. Kod pogotka Norveške bio nemoćan.

Ivan Strinić (do 46. minute): Bez konkretnog učinka na poziciji lijevog beka. Premalo se priključivao napadima hrvatske reprezentacije, a u nekoliko je navrata Norveška zaprijetila prolazima po njegovoj strani.

Gordon Schildenfeld: U paru sa Šimunićem nije bio uvjerljiv kao neprobojan stup obrane. Imao je nekoliko dobrih reakcija kada je zaustavljao protivničke napade, ali pokazao i određenu dozu nesigurnosti.

Josip Šimunić: U rijetkim prilikama norveške reprezentacije nije se nalazio na pravom mjestu. Nedostajalo je čvrstine i odlučnosti, u drugom poluvremenu izazvao neugodnu situaciju kojom su domaćini mogli doći do pogotka.

Domagoj Vida: Nije se u potpunosti prilagodio poziciji desnog beka. Imao premalo prodora po svojoj strani, a u fazi obrane napravio nekoliko grešaka. U 20. minuti ostavio samog Braatena, no uspio blokirati njegov udarac, a pri izjednačujućem golu "asistirao" Elyounoussiju.

Ivan Perišić (do 63. minute): U prvom dijelu utakmice u nekoliko navrata prošao po lijevoj strani terena i ubacio upotrebljive lopte u kazneni prostor. Osim toga nije se posebno istaknuo.

Ivan Rakitić: Nije bio kreativan u fazi napada, sredina terena za koju je bio zadužen nije bila "prohodna". U par navrata lijepo proigrao suigrače, ali premalo za ukupan pozitivan dojam.

Tomislav Dujmović (do 46. minute): Sredina terena bila je vrlo gusta i teško se prolazilo. U defenzivnom dijelu igre bio solidan, prema naprijed previše rezerviran.

Darijo Srna: U prvih 45 minuta bez konkretnog učinka, protivnički igrači bili dosta grubi prema njemu i nije bio probojan. U nastavku ipak popravio igru, a velike zasluge pogotka pripadaju njemu zbog prolaska po desnoj strani i preciznog ubačaja.

Nikica Jelavić (do 46. minute): Nije to bio Jelavić kakvog znaju navijači Evertona. Domaća obrana ga je dobro čuvala, a u dvije izglednije situacije dosta je loše pucao. Odsječen u napadačkoj liniji, nekoliko puta nespretno reagirao.

Mario Mandžukić (do 63. minute): Zajedno s Jelavićem u napadu bio odsječen od vezne linije, premalo se otvarao i nije bio čvrst u duelima. Početkom drugog poluvremena napravio dobar potez lijepim primanjem lopte i oštrim udarcem.

Danijel Pranjić (od 46. minute): Nije Biliću uspio dokazati da bi trebao njega koristiti umjesto Strinića na mjestu lijevog beka. Nespretnim dodavanjem uzrokovao jednu opasniju situaciju za Norvežane.

Ivica Olić (od 46. do 71. minute): Nije se mogao istaknuti u kratkom vremenu, izašao zbog osjeta bolova u mišiću.

Ognjen Vukojević (od 46. minute): Solidno odradio drugih 45 minuta utakmice, ali ništa više od toga.

Niko Kranjčar (od 63. minute): Očekivalo se da će igra Hrvatske živnuti njegovim ulaskom, no bio je premalo u kontaktu s loptom.

Eduardo Da Silva (od 63. minute): Odlično iskoristio minutažu koju mu je pružio izbornik. Kao i u Puli prije tjedan dana, bio razigran i željan lopte, a sjajnim potezom glavom donio pogodak kojim je popravljen dojam u inače slaboj predstavi Hrvatske.

Ivo Iličević (od 71. minute): Bez nekog zapaženog poteza, uklopio se u bezidejnost ostalih reprezentativaca.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 14:49
    Jelavić je napadač kojem treba pripremit priliku. On nema lopte. Kako da išta napravi? Stavi Maria Gomeza u našu repku bit će isti kurac. On je u ovakvom nepostojećem sistemu potpuno beskoristan.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 13:36
    meni je vida plivac kakvog nema,lool ne da je smotan nego ko da igra u perajama a ne kopackama,bi ce golova preko njega ako bude slucajno u prvih 11
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 13:23
    može mi neko reć što još uvijek radi strinić u repki!? pa taj čovjek nema niti jednu solidu utakmicu a kamoli dobru od kad igra za hrvatsku
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir03.06.2012. u 12:59
    Prestrašno je ono jučer izgledalo. HR igra najsporiji i najdosadniji nogomet u EU(a nije bilo prvi puta). Ipak, to je samo pripremna utakmica, valjda će sa modrićem i ćorlukom i duduom u prvih 11 biti malo bolje,....valjda.
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 11:10
    Nama iskreno manji problem predstavlja napad, tu stvarno imamo lijep kadar, a problemi bočnih su jako veliki, osim Srne, nemamo igrača koji probija stranu, Strnić je bezveze, mislim da će nas puno koštati njegova igra na ep-u, Vida je smotan, ja neznam do kad će Hrvatska morat gurat igrače Mamića... [više na forumu]
    Obrisan korisnik