Nogomet

Potvrđena crna dijagnoza, Engleska ostala i bez Cahilla

Ante Zovko • nedjelja, 03.06.2012.
Potvrđena crna dijagnoza, Engleska ostala i bez Cahilla
Foto: Kristijan Komarica

Engleski izbornik Roy Hodgson dobio je i četvrtu lošu vijest uoči početka Europskog prvenstva. Morat će sastavljati obranu bez stopera Chelseaja Garyja Cahilla.

U subotnjoj pobjedi 1:0 protiv Belgije na Wembleyju Gary Cahill sudario se u prvom poluvremenu s vratarom Joeom Hartom. Odmah je poslan na rendgenski pregled uz sumnju u frakturu vilice.

Najcrnja dijagnoza je i potvrđena. U nedjelju je Engleski nogometni savez potvrdio da je Cahill pretrpio dvostruku frakturu vilice, po jednu na svakoj strani, i da otpada s popisa za Euro.

Kao zamjena je pozvan Martin Kelly iz Liverpoola.

Scenarij je to crnog tjedna za englesku reprezentaciju u kojoj je ostala bez dvojca središnjih veznih igrača, Garetha Barryja i Franka Lamparda. Prije toga s popisa je prekrižen i pričuvni vratar John Ruddy.

Izbornik Roy Hodgson dobio je i jednu dobru vijest, da će kapetan Chelseaja John Terry najvjeroatnije biti spreman jer nije utvrđena veća šteta na stražnjoj loži njegove natkoljenice. Terry će biti podvrgnut još jednom pregledu u utorak.

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 12:41
    Pa moram ti reći da kontinentalni mediji baš svako natjecanje englezima najavljuju da neće daleko a oni nikad ne razočaraju:) neće ni ovaj put. Vječno napuhani balon..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 12:37
    Martin Kelly???!!!!! Ne znam ima li uopće momčad na Euru koja se može mjeriti s englezima po disrazmjeru kvalitete. Toliko svjetskih klasa i toliko 'panjeva' na jednom mjestu..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 21:26
    Ja mislim da će proći skupinu, imaju kvalitetne igrače, čvrsto zgusnuti u obrani, malo tko može proći, a mogu iznenaditi u kontri i akcijama.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 19:00
    lol kakvih znalaca ovdje ima ocekuju prolaz hrvatske a o engleskoj pricaju kao da je novi zeland,a do jucer su guzili nase davali im golove kako im se kurcu cefne
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 18:52
    svi najavljujete katastrofu engleske a možda baš sad engleska učiniti nešto veliko,jer do sad su na sva natjecanja odlazili s očekivanjima o naslovu i nisu napravili ništa a sada možda prvi puta u povijesti da od njih niko ništa ne očekuje pa se možda desi obrnuta reakcija
    Obrisan korisnik