Tenis

Vekić i Veger u drugom kolu, Ćorić i Mekovec izgubili

Iz Pariza:Maja Giljanović • nedjelja, 03.06.2012.
Vekić i Veger u drugom kolu, Ćorić i Mekovec izgubili

Polovičan uspjeh ostvarilo je danas u prvom kolu juniorskog Roland Garrosa dvoje hrvatskih juniora i dvije juniorke. Iva Mekovec i Borna Ćorić svoj su nastup u Parizu završili, a drugo kolo izborili su Donna Vekić i Filip Veger.

Druge nedjelje na Roland Garrosa na scenu stupaju i juniori, a dvoje hrvatskih juniora i dvije juniorke ostvarili su polovičan uspjeh. Iva Mekovec i Borna Ćorić svoj su nastup završili u prvom kolu, a Donna Vekić i Filip Veger izborili su drugo kolo.

Nakon što je nastup u glavnom turniru izborio u kvalifikacijama preko prvog nositelja Temura Ismailova (6:3, 6:1) i Paula Cayrea (6:3, 6:3) Veger je ispustio prvi set na turniru, ali vodstvo Peđe Krstina od 6:4 u prvom setu u nastavku je preokrenuo na 6:3, 6:4 i izborio drugo kolo protiv Quentina Halysa.

Vekić je postavljena za osmu nositeljicu i mada se još uhodavala na juniorski tenis koji je posljednji put igrala u Melbournu u siječnju, kad je nenadano u prvom kolu izgubila od američke kvalifikantice Julije Elbaba, od prve je lopte i laiku bilo jasno da je Ilona Kremen suočena s nepremostivom preprekom. Pobjeda 15-godišnje Osječanke mogla je biti i uvjerljivija da u oba seta nije ispuštala break prednosti, ali Bjeloruskinju je i ovako ostavila na samo pet gemova (6:2, 6:3).

"Cijeli meč sam se privikavala na činjenicu da sam opet na juniorskom turniru, prošla se već četiri mjeseca da sam na Challengerima i zbog toga ni nisam bila na najvećem nivou, ali i ovako je bilo dovoljno za pobjedu u prvom kolu i to u dva seta", nakon susreta izjavila je jedna od najvećih zvijezda juniorskog turnira koja je već sada, s ograničenim brojem turnira koje može igrati, dosegnula 248. mjesto među "velikima" na WTA rang-listi. "Dalje će sigurno biti sve bolje, veselim se nastavku jer baš uživam u igranju Grand Slamova, sjajna su priprema za profesionalne mečeve", zaključila je Donna koju u drugom kolu čeka Rebecca Peterson.

Iva Mekovec je pružila čvrst otpor Oceane Dodin, ali Francuskinji na koncu nije uzela set. Dodin je u tie-breaku s 8:6 izbjegla neizvjesnost trećeg seta i pobijedila 6:3, 7:6, ali Čakovčanka ni najmanje nije bila razočarana. "Nisam razočarana, juniorske godinu polako su iza mene, sve više sam okrenuta profesionalnom tenisu", izjavila je 733. igračica svijeta koja u Valenciji trenira u Akademiji nekadašnjeg pobjednika Roland Garrosa Juana Carlosa Ferrera i najavila da joj je cilj "ove sezone ući među 400 najboljih".

Borna Ćorić svoju je šansu propustio na početku trećeg seta i nakon što je Luke Bambridge na svom servisu spasio četiri break-lopte u sljedećem gemu uzeo je Ćorićev servis i vrlo brzo rezultatom 7:5, 2:6, 6:4 prošao u drugo kolo. "Krenuo sam loše, ali kako je meč odmicao podigao sam nivo. Moglo je na koncu otići i na moju stranu, ali propustio sam svoju šansu i Bambridge je zasluženo pobijedio", izjavio je Ćorić koji će se nakon nekoliko dana u Zagrebu uputiti put Wimbledona gdje će mu na raspolaganju među ostalima biti i pobjednik iz 2001. Goran Ivanišević.

Juniorke:
VEKIĆ (Hrvatska, 8) - Kremen (Bjelorusija) 6:2, 6:3
MEKOVEC (Hrvatska) - Dodin (Francuska) 3:6, 6:7(6)

Juniori:
VEGER (Hrvatska, q) - Krstin (Srbija) 4:6, 6:3, 6:4
ĆORIĆ (Hrvatska) - Bambridge (Velika Britanija) 5:7, 6:2, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 19:10
        Odlična Donina odluka što je odlučila igrati u Parizu juniorski turnir-za seniorski ima pred njom još cijela karijera
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 19:08
    Dona dokazuje da njeni rezultati više nikako nisu slučajnost
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 19:07
    Bravo za naše velike nade
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 16:30
    donna vekić i borna ćorić. nadam se da ćemo imati novu ivu i gorana!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 06:55
    Privikavanje na juniorski tenis? wtf?
    Obrisan korisnik