Tenis

Felgate: "I ovakvi dani idu u rok službe, bit će ovo Donni vrijedna lekcija"

Iz Pariza:Maja Giljanović • utorak, 05.06.2012.
Felgate: "I ovakvi dani idu u rok službe, bit će ovo Donni vrijedna lekcija"

Osma nositeljica juniorskog Roland Garrosa i 248. igračica svijeta Donna Vekić ostala je danas bez osmine finala, 15-godišnju Osječanku u tri je seta s 6:3, 6:7, 6:4 pobijedila Rebecca Peterson mada bi možda ispravnije bilo reći da j Donna pobijedila samu sebe.

Bivši trener Tima Henmana David Felgate nakon što je Engleza doveo do petog mjesta na ATP rang-listi radio je još među ostalima i s nekadašnjom dvostrukom Grand Slam polufinalisticom i sedmom igračicom svijeta Nicole Vaidišovom, a danas je trener silno talentirane Donne Vekić i sigurno najmeritornija osoba kod koje smo mogli potražiti komentar današnjeg nastupa Osječanke u drugom kolu Roland Garrosa.

"Odigrala je vrlo loš meč, od prve lopte bilo je izvjesno da nije na svojoj razini. Da ovako igra i na profesionalnim turnirima, ne bi ostvarivala ni približno onako dobre rezultate. Odigrala je susret iz kojeg možemo izvući jako malo svijetlih trenutaka, pozitivne stvari u njemu bile su rijetke, ali sve to ide u rok službe. Bila je previše opterećena činjenicom da je opet na juniorskom turniru i od Peterson je dobila lekciju koja će, u slučaju da iz nje izvuče pouke, biti vrijedan dio njenog daljnjeg teniskog razvoja", izjavio je Felgate.

Zbog čega ste se uopće odlučili da igra Roland Garros? "Jako dobro pitanje, vagali smo što je najbolje, ali kako prije tranzicije na travu sljedeći tjedan u Padovi igra na Challengeru na zemljanoj podlozi, mislili smo da je ovo dobra priprema za taj turnir".

Osmu nositeljicu i 248. seniorku svijeta zaustavila je Rebecca Peterson, godinu dana starija Šveđanka više-manje je iskoristila pogreške koje su opetovano stizale s Donninog reketa. Susret je trajao dva sata i 10 minuta, Vekić je ubacila 51 % prvog servisa, osvojila 64 % poena nakon prvog i samo 44 % nakon drugog servisa, napravila je dvije dvostruke pogreške i dvije neprisiljene pogreške više, a i izravnih poena zabila je jedan manje i na koncu izgubila u tri seta. U prvom setu servis protivnice je uzela dvaput, ali svoj je izgubila tri puta (3:6), a u drugom je setu rezultat na početak vratila s uvjerljivih 7:2 u tie-breaku. Kad je u sedmom gemu odlučujućeg, trećeg seta stigla do breaka prednosti izgledalo je da je najgore iza Donne, ali vodstvo je ispustila odmah u sljedećem gemu i izgubila još i sljedeća dva (4:6).

Donnu čeka još i nastup u drugom kolu parova, s Aljaksandrom Šašnovič igra posljednji meč dana na terenu broj 17 protiv ponovno Peterson i Aldile Sutjiadi, a na teren u paru će izaći i Borna Ćorić s Peđom Krstinom na kraju programa na terenu broj osam protiv sedmih nositelja Adama Pavlašeka i Vaclava Šafraneka.

Roland Garros, 2. kolo juniorki:
VEKIĆ (Hrvatska, 8) – Peterson (Švedska) 3:6, 7:6(2), 4:6

Foto: Dana Anders

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2012. u 19:17
    osveta protiv Peterson je stigla u paru Vekić/Sasnovich 3-6, 6-4, 10-6 Peterson/Sutjiadi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2012. u 19:13
    Veliko natjecateljsko iskustvo koje zlata vrjedi-Bravo Dona
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2012. u 16:24
    ma nema veze, samo naprijed donna!! ti i borna ste naša budućnost!!
    Obrisan korisnik