Košarka

PROam liga: Kriminalci dočekuju Adriatic

Sportnet • četvrtak, 07.06.2012.
PROam liga: Kriminalci dočekuju Adriatic

PROam košarkaške lige Sjever i Jug dale su svoje ovogodišnje prvake, a to su Sitni kriminalci (Zagreb) i KK Adriatic (Split).

Došlo je vrijeme, i to ovu subotu, 9.lipnja, da ove dvije ekipe odluče tko je ukupni prvak PROam lige za sezonu 2011/2012. Finalna utakmica odigrava se u ŠD Dubrava (Koledinečka bb) od 19h do 21h.

Sitni Kriminalci ovu su sezonu počeli relativno loše, ali su svoju formu i samopouzdanje podizali kako je sezona odmicala kraju. U doigravanju su dali najbolje od sebe i kroz seriju od 5 pobjeda (Stoka, PMF Tropics, JSK) osigurali svoj drugi naslov u PROam ligi Sjever. Kao najvažniji igrači sezone promovirali su se Brčina, Češkić, Bandić i Grmača, ali su svoj velik doprinos u osvajanju titule ugradili i "momci s klupe" (Jerčić, Soldo,...). Jesu li spremni suprostaviti se ovako jakom KK Adriaticu vidjet ćemo ove subote.

Splitski KK Adriatic momčad je koja dolazi puna samopouzdanja nakon uvjerljivog osvajanja splitske PROam lige protiv jake ekipe KK Dalmacije. Pregršt izvrsnih igrača branilo je boje tog košarkaškog kluba tijekom ove sezone, a kao najbolji izdvojili su se Maras, Kaliterna, H.Marin i svima poznato košarkaško lice - Dino Rađa.

Kod ovakvog Adriatica teško je izdvojiti pojedince koje bi nazvali igračima iz drugog plana s obzirom da svojom kvalitetom zasigurno ne zaslužuju takvu titulu. Osim na parketu, Adriatičari su poznati i van njega kao autori pjesama i spotova, ali i dugometražnog filma Adriatic koji je prošle godine dvaput napunio splitsko kino Central. Hoće li ovu sezonu završiti s još jednim peharom u svojoj vitrini saznat ćemo ove subote.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!