Nogomet

Bilić: "Svi nas respektiraju, ali ne smatraju iznenađenjem"

Branimir Korać • subota, 09.06.2012.
Bilić: "Svi nas respektiraju, ali ne smatraju iznenađenjem"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Posljednja konferencija za medije hrvatske reprezentacije uoči susreta s Irskom protekla je u optimističnom tonu. Izbornik Slaven Bilić i igrači Stipe Pletikosa i Darijo Srna itekako su svjesni važnosti prve utakmice...

Hrvatska će sutra u Poznanu započeti svoj put na ovogodišnjem Europskom prvenstvu susretom protiv Republike Irske. Irci su vrlo neugodan protivnik, međutim naša reprezentacija je svjesna i svoje i snage protivnika te vjeruje u uspjeh.

"Hrvatska je mala zemlja i svi se čude kako smo tako uspješni. Međutim više nismo nikakvo iznenađenje, svi nas respektiraju i znaju za nas. Stalno smo u vrhu svjetskog nogometa, a dosad smo propustili od osamostaljenja samo dva velika natjecanja, to nešto govori o našoj kvaliteti", rekao je izbornik Bilić.

Što se tiče sastava za sutrašnju utakmicu, za razliku od Giovannija Trapattonija, Bilić ga još uvijek taji. Međutim, ne taji koliko cijeni i respektira protivničkog izbornika.

"Trapattoni je vrhunski trener, onaj pravi velikan. Zadivljen sam njime, ima dosta godina, ali i dalje ga krasi entuzijazam. S Irskom je napravio velike stvari, trebali su biti i na Svjetskom prvenstvu."

"Pripreme su nam bile kratke, ali su prošle perfektno i s tim dijelom mogu biti zadovoljan", dodao je Bilić te nastavio o Ircima: "Oni nas ne mogu iznenaditi, jedino bi me iznenadilo da stave Keanea na klupu. Daj Bože da nas napadnu, to bi nama odgovaralo, ali ne vjerujem u to. Proučili smo ih jako dobro, znamo sve o njima, a igra im je jednostavna i dobra."

Bilićev optimizam dijele i Darijo Srna i Stipe Pletikosa.

Srna je započeo kapetanski: "Meni je velika čast da sam kapetan ove reprezentacije. Svi će u Hrvatskoj biti uz nas, svi jedva čekaju ovu utakmicu, a tako nam je i samima. Znamo kakav je naš mentalitet, koliko nam pobjeda može značiti."

Stipe Pletikosa se prisjetio Robbieja Keanea iz Tottenhama. "Trenirali smo zajedno i uspio sam neke stvari uhvatiti. Proučio sam ga tada, ali je sjajan igra, vrlo nepredvidljiv i svi moramo dati sve od sebe da ga zaustavimo."

Hrvatski navijači su kao i naša reprezentacija već u Poznanu, u stožeru reprezentacije očekuju veliku podršku iako su svjesni kako će Iraca biti više. Oni će se pokušati odužiti na najbolji način - pobjedom.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 07:57
    Teška tekma, i ključna, ako ju ne dobijemo realne šanse za prolazak se drastiščno smanjuju! Srna mora igrati beka umjesto Vide, obavezno!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 07:15
    Još 13 i pol sati. Proći će i to, a onda AAJJJJJJJJMMMOOOOOOOOOOOOOOOO!
    Obrisan korisnik
  • cameosis10.06.2012. u 00:12
    u subotu napokon favorit turnira pocinje pohod na naslov protiv iraca!
    cameosis
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 00:09
    od danas smo jedno!!!! HRVATSKA!! respect jackie, i napravite ludilo za nas koji smo ostali doma!!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2012. u 23:56
    Hajde Slavene pokaži sutra svim nevjernicima
    Obrisan korisnik