Nogomet

Ronaldo: "Svatko tko je gledao utakmicu vidio je da smo bili bolji od Njemačke"

Ante Zovko • nedjelja, 10.06.2012.
Ronaldo: "Svatko tko je gledao utakmicu vidio je da smo bili bolji od Njemačke"
Foto: EPA

Portugal je zaslužio bod ili sva tri, rekao je Cristiano Ronaldo nakon poraza od Njemačke 1:0 te proklinjao lošu sreću, kao i ostatak mu suigrača. Nijemci priznaju da su u drugom poluvremenu imali problema s portugalskim prilikama.

U prvom kolu skupine B Njemačka je pobijedila Portugal 1:0 te se izjednačila na vrhu skupine s Danskom koja je istim rezultatom svladala Nizozemsku. Nijemcima je pobjedu osigurao Mario Gomez golom glavom u drugom poluvremenu.

Portugalci žale za nekoliko izglednih prilika, uključujući nekoliko pogodaka u okvire gola, ali nedovoljno precizne. Pepe je bio najbliže u prvom dijelu pogodivši prečku, a u završnici Nani i Silvestre Varela stavili su izabranike Joachima Löwa na muke.

"U drugom poluvremenu imali su praktički jednu priliku, a mi smo dvaput pogodili vratnicu te imali nekoliko velikih prilika", komentirao je portugalski napadač i kapetan Cristiano Ronaldo. Nismo imali sreće, a frustrirani smo jer smo zaslužili više, pobjedu ili remi. Igrali smo dobro nekoliko utakmica i jednostavno nismo imali sreće u realizaciji. Nije to do učinkovitosti, mislim da je glavni razlog manjak sreće."

Ronaldo je podsjetio na Euro 2004. kad je Portugal kao domaćin izgubio u prvom kolu od Grčke, izborio finale, a onda opet poražen od iste te Grčke.

"Svatko tko je gledao utakmicu vidio je da smo bili bolji od Njemačke, a prilike govore same za sebe. Sada se moramo trgnuti i nastaviti. Moramo izvući primjer iz 2004., kad smo također započeli s porazom, a onda smo dostigli finale."

Napadač Manchester Uniteda Nani također je istaknuo nedostatak sreće: "Imali smo dvije prilike koje smo trebali pretvoriti u pogotke. U prvom poluvremenu Pepe je pogodio prečku. Mislim da nismo imali sreće. Ali zaslužujemo pohvalu i mislim da moramo nastaviti igrati dobro jer nam preostaju dvije utakmice."

Njemački branič Philipp Lahm priznao je da je njemačka obrana jedva izašla na kraj s portugalskim pokušajima u drugom poluvremenu: "Jako je važno početi turnir pobjedom, uvijek je tako. Kontrolirali smo utakmicu u prvom poluvremenu, a Portugal je imao samo jednu Pepeovu šansu."

"Tijekom drugog poluvremena imali smo problema, pogotovo na kraju. Ali to se događa. Važan je momčadski učinak. Svjesni smo toga i to smo pokazali."

Jerome Boateng istaknuo je da su njemački braniči odradili dobar posao na Ronaldu: "Svatko zna njegovu klasu. Uspjeli smo ga obuzdati, kao i cijelu momčad. Cijela je momčad ulagala veliki obrambeni i napadački napor."

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.06.2012. u 12:03
    ludo če biti do kraja skupine
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 15:30
    Može se raspravljati o taktikama i "cilju koji opravdava sredstva", ali meni je uvijek drago vidjeti kad ekipa koja svoju igru temelji na discipliniranoj obrani i destrukciji igre protivnika na kraju popuši gol. A baš se to dogodilo ovdje, ljepota. Čisto osobno mišljenje, ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 10:41
    on je vidio neku drugu utakmicu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 00:23
    Ma pricas bezveze umesljeni idiot od futbalera.....
    Obrisan korisnik
  • beaver10.06.2012. u 17:38
    ocito ti je nisi gledao
    beaver