Nogomet

Löw: "Znali smo da bi s porazom u ovoj utakmici bili u velikim problemima"

Maj Gašparac • subota, 09.06.2012.
Löw: "Znali smo da bi s porazom u ovoj utakmici bili u velikim problemima"
Foto: EPA

Nogometna reprezentacija Njemačke u svojoj prvoj utakmici na Europskom prvenstvu svladala je Portugal i tako na najbolji način otvorila natjecanje u kojemu cilja na najviše postolje. Portugalci su odigrali dobru utakmicu, no nisu uspjeli zaustaviti Marija Gomeza koji je u 72. minuti postigao jedini pogodak u susretu.

Joachim Löw, njemački izbornik, bio je sretan nakon prvih 90 minuta na Europskom prvenstvu: "Izuzetno sam zadovoljan s ovom utakmicom. Pobijedili smo 1:0 i to je najvažnije", prenosi njegovu izjavu uefa.com.

"Naravno da smo bili pod malim pritiskom, što je normalno nakon što smo čuli za poraz Nizozemske. Znali smo da bi s porazom u ovoj utakmici bili u velikim problemima", otkrio je njemački izbornik nakon susreta.

Uoči utakmice se pretpostavljalo kako bi Löw u napadu mogao dati priliku Miroslavu Kloseu, no ipak se odlučio za Marija Gomeza, što se pokazalo kao odlična odluka. "Jako, jako sam sretan što mi je trener vjerovao. Imao sam dobar osjećaj od prvog dana. Na ovaj način sam izborniku uspio uzvratiti za povjerenje", izjavio je Gomez nakon utakmice.

Portugalski izbornik Paulo Bento nakon utakmice je prokomentirao kako konačan rezultat nije bio pošten. "Njemačka je u prvom poluvremenu imala dominaciju na terenu. U drugom dijelu smo popravili neke stvari i preuzeli kontrolu nad utakmicom, a primili smo nesretan pogodak. Izgubili smo od Njemačke jer nismo bili učinkoviti pred njihovim vratima, ne zato jer smo bili inferiorni."

"Imamo kvalitetu, karakter i osobnost. Moramo nastaviti jednako motivirani i dobro se oporaviti", zaključio je Bento.

Nakon poraza je bio razočaran i portugalski branič Pepe: "Tužni smo zbog rezultata, ali i dalje vjerujemo da možemo proći u četvrtfinale ukoliko nastavilo igrati kao večeras."

"Stvorili smo više prilika nego oni. Kvalitetno smo se branili i imali dobre kontranapade. Mislim da smo odigrali na visokoj razini", zaključio je Pepe.

EP 2012. - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Nizozemska0:1Danska
Njemačka1:0Portugal
1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 16:20
    strašna skupina -svakakvih bi obrata tu moglo biti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 12:41
    ti si low znao,znas ti samo kopat nos curice
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 10:50
    dole NENJEMACKA
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 06:52
    Low opet jede bale iz nosa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 00:46
    idemoooooo braćo njemci jos sutra da mi dobijemo...
    Obrisan korisnik