Nogomet

Perišić: "Moramo biti onakvi kakvi smo bili jučer i nikoga se onda ne moramo plašiti"

Iz Warke:Bernard Jurišić • ponedjeljak, 11.06.2012.
Perišić: "Moramo biti onakvi kakvi smo bili jučer i nikoga se onda ne moramo plašiti"
Foto: Davor Sajko

Ivan Perišić u Poznanu je "debitirao" na velikim reprezentativnim natjecanjima. 22-godišnje krilo dortmundske Borussije namučilo je desnu stranu irske obrane, a slično namjerava napraviti i Talijanima i Španjolcima...

Jedanaesti nastup Ivana Perišića u reprezentativnom dresu bit će u njegovom nogometnom životopisu ubilježen kao prvi na velikom natjecanju. Izbornik Slaven Bilić poklonio mu je povjerenje na lijevom krilu, a 22-godišnji Splićanin uzvratio je odličnom partijom:

"Nismo mogli poželjeti bolji start Eura. Znali smo da će biti teško jer oni igraju samo dugim loptama, na što se teško priviknuti pošto je samo nekoliko naših igrača igralo u Engleskoj. Ali uspjeli smo zaustaviti njihove napade, bili smo cijelu utakmicu pravi, borbeni, motivirani i samo takvi možemo ostvariti dobar rezultat."

I Perišić i Hrvatska odigrali su odličnu utakmicu i pokazali da se imamo čemu nadati u Poljskoj (i Ukrajini).

"Naši golovi su pali iz dobrih akcija, pomoglo nam je i malo sreće, mokar travnjak, ali prije svega naša dobra igra. Moramo biti onakvi kakvi smo bili jučer i nikoga se onda ne moramo plašiti."

Slika 1 od 1.
Foto: Kristijan Komarica

Protiv Iraca je pobjedu odnijela igračka disciplina i taktika koju je posložio stručni stižer. Naglasio je to i Perišić:

"Znali smo da mi moramo diktirati igru, da sredina mora biti dominantna. Izbornik nam je na poluvremenu rekao da nastavimo s dobrom igrom i pokušamo što prije zabiti treći gol. Upravo se to i dogodilo."

Kako komentirate "nulu" između Španjolske i Italije?

"Talijani su protiv Španjolaca stvarno odigrali dobro i svi oni problemi koji su ih dopratili na Euro kao da su ih još dodatno motivirali. Španjolci su me iznenadili taktikom bez napadača, ali to je očito neka njihova taktika. Dobri su i jedni i drugi, ali mislim da se možemo sa svima nositi ako smo pravi."

Iako imaju nekoliko opasnih napadača, talijanska obrana uvijek je bila istaknutiji dio njihove igre:

"Talijani su impresivni u obrani, čvrsti su, većina ih je iz Juventusa koji ove sezone nije izgubio utakmicu."

Je li bilo nervoze uoči istrčavanja na teren u Poznanu, s obzirom na vašu premijeru na velikom natjecanju?

"Puno su mi pomogli stariji suigrači pričom i savjetima, tako da nisam imao neku posebno nervozu. Sanjao sam ovaj trenutak i sad sam se želio pokazati u najboljem svjetlu, vjerujem da je dobro ispalo."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 23:22
    kao što sam rekao - neka odigraju najbolje, neka ostave srce, i učiniti će nas ponosnima. Rezultat će nakon toga doći sam od sebe.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 18:59
    Perišić se jučer pokazao kao pravi pretendent za prvi sastav prvaka njemačke. Dosta je bilo grijanja klupe, dečko ima sve i samo će napredovat. Nadam se da će Klopp biti dosljedan onome što je rekao i dati Perišiću pravu šansu nadolazeće sezone.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 17:32
    slazem se mislim da realno zaista mozemo svakoga pobjeda iako sam skeptican u vezi spanjolske s obzirom da nam obrana ne briljira a spanjolska kada igra moze stvoriti zicer kada god pozeli
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 16:52
    Upravo tako. Neka dečki odigraju najbolje što mogu, pa ako protivnik bude bolji od toga - nemamo im kaj zamjeriti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 16:41
    Ako igramo najbolje što možemo možemo se nositi sa svima - stoji. Ako pokažemo neko drugo, treće lice nemamo šta tražiti. Inteligentno zbori Perišić, svaka mu je na mjestu.
    Obrisan korisnik