Nogomet

Blanc: "U početku smo bili previše bojažljivi, počeli smo igrati nakon primljenog gola"

Ante Zovko • ponedjeljak, 11.06.2012.
Blanc: "U početku smo bili previše bojažljivi, počeli smo igrati nakon primljenog gola"
Foto: EPA

Skupina D Europskog prvenstva otvorena je remijem 1:1 Engleske i Francuske. U ne pretjerano atraktivnoj utakmici Francuska je ostavila bolji dojam i više napadala, ali oba izbornika ocijenila su da je konačni rezultat najrealniji.

Oba strijelca bila su iz redova engleskog prvaka Manchester Cityja. Joleon Lescott doveo je Englesku u vodstvo nakon pola sata igre golom glavom nakon ubačaja kapetana Stevena Gerrarda s desne strane.

U 39. minuti izjednačio je Samir Nasri snažnim udarcem s ruba šesnaesterca kad ga engleski igrači nisu na vrijeme uspjeli pokriti. Francuska je kontrolirala igru koju nije krasio visoki ritam, no nije uspjela pretvoriti u drugi gol mnogo veći broj pokušaja u okvir.

Steven Gerrard, kapetan Engleske: "Stvorili smo im toliko problema koliko su i oni stvorili nama, pa smo zadovoljni izvedbom. Govorio sam i prije utakmice da se ne smijemo zanositi kakav god rezultat bude. Sada moramo bod nadograditi pobjedom i pokušati upisati četiri boda iz dvije utakmice."

"Mislim da smo igrali dobro s obzirom protiv kako jake momčadi smo igrali. Bili smo disciplinirani i s 1:1 moramo biti zadovoljni. Nisam frustriran zbog izjednačenja jer smo učinili prilično neopasnim. Zapravo, i mi smo imali šansi", komentirao je engleski izbornik Roy Hodgson koji je morao napraviti dosta prilagodbi u momčadi s obzirom na veliki broj ozljeda.

Utakmica u Donecku bila je prva od dvije koju je engleski najbolji igrač Wayne Rooney morao propustiti zbog suspenzije zarađene u kvalifikacijama. Prilično mlada engleska postava uspjela se na kraju oduprti pritisku Tricolora, što je Hodgsona učinilo zadovoljnim.

"Francuska ne paničari u posljednjoj trećini terena, pa morate biti jako disciplinirani u obrani. Bilo je par situacija gdje smo mogli postići drugi gol da je bilo malo sreće", rekao je engleski strateg.

Francuska je pokazala da je očigledno kvalitetnija u međusobnom ogledu protiv oslabljenog protivnika, stisnula je Engleze pogotovo u drugom poluvremenu, ali nije imala dovoljno lucidnosti kako bi poslala drugu loptu u mrežu.

"Mislim da moramo biti zadovoljni s tim", rekao je francuski izbornik Laurent Blanc na pitanje kako je zadovoljan remijem. "Bili smo previše bojažljivi na početku, pritisak nas je sputao. Zatim smo postali bolji nakon što smo primili gol. Tada smo počeli igrati."

"U drugom poluvremenu mislim da smo trebali postići drugi gol. Ali sveukupno, mislim da je remi pošten za obje strane", zaključio je Blanc.

EP 2012. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Francuska1:1Engleska
Ukrajina2:1Švedska
1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 23:58
    ma nema te vi veze vi i vas ping pong od baluna
    Obrisan korisnik