Nogomet

Trapattoni: "Protiv Hrvata nedostajalo je koncentracije, možda smo izgubili na samopouzdanju"

Josip Tolić • utorak, 12.06.2012.
Trapattoni: "Protiv Hrvata nedostajalo je koncentracije, možda smo izgubili na samopouzdanju"
Foto: Kristijan Komarica

Izbornik irske nogometne reprezentacije Giovanni Trapattoni izjavio je kako vidi svoju šansu u susretu protiv Španjolske jednako kao što je i Chelsea protiv Bayerna u finalu Lige prvaka. Rano primljeni pogodak protiv Hrvatske, dodaje, potpuno im je poremetio koncentraciju.

Irska nogometna reprezentacija nalazi se pred teškom zadaćom nakon prvog kola Europskog prvenstva. Hrvatska je u Poznanu bila bolja 3:1, a u Gdansku u četvrtak protivnici su im europski i svjetski prvaci Španjolci. Svjestan je toga i izbornik Giovanni Trapattoni, no ne predaje se olako.

Neuvođenje Jamesa McCleana

U irskim se medijima izbornika prozivalo zbog neuvođenja u igru Jamesa McCleana, a ne Simona Coxa u posljednjih 35 minuta igre.
"Možete razumjeti koliko napeti mladi igrači mogu biti. Važno je da im damo priliku, no ne onda kada smo pod pritiskom. Velik je to teret na njihovim ramenima", odgovorio je Trap.

"Španjolska je svjetski prvak, ima deset igrača iz Real Madrida i deset iz Barcelone, nedostaje im samo Messi. Znamo da su tehničari, no sjećam se i Bayerna kako je dominirao protiv Chelseaja. Plavi su imali jedan udarac iz kuta i dobili su utakmicu. Takav je nogomet. Znamo da su dobri, znamo da imaju samopouzdanja", izjavio je irski izbornik.

Smatra da će Vicente del Bosque, izbornik Španjolske, priliku od početka dati Fernandu Torresu jer se u završnici utakmice protiv Italije našao u nekoliko dobrih situacija ispred gola. "Mislim da će nakon viđenog nastupiti s Torresom u sastavu. Vicente je napravio promjenu kad su trebali napadača, imao je dobru priliku, ne znam koga će staviti protiv nas. Imam neke ideje kako bi mogli igrati, no moram ih zadržati za sebe."

Osvrnuo se i na ogled s Hrvatskom, pohvalivši Kockaste za uraganskih prvih 45 minuta. "Možda nam je nedostajalo koncentracije, bilo je puno napetosti zbog ranog pogotka koji nas je psihološki bacio korak unazad. Igrali su bolje od nas u prvom dijelu, no popravili smo se nakon predaha. Možda smo izgubili na samopouzdanju."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren12.06.2012. u 13:52
    "Mislim da će nakon viđenog nastupiti s Torresom u sastavu.", kaže Trapattoni. Hm, moje skromno mišljenje je to da bi Torresa mogao zamijeniti Llorente...
    Zdren