Nogomet

Van der Vaart: "Moramo vjerovati u prolazak skupine"

Josip Piršljin • četvrtak, 14.06.2012.
Van der Vaart: "Moramo vjerovati u prolazak skupine"
Foto: Davor Sajko

Iako su izgubili i drugu utakmicu na Europskom prvenstvu, nogometaši Nizozemske još uvijek imaju šanse za prolaz skupine, no za to im se treba poklopiti par rezultata. Van der Vaart je najavio kako se od tog cilja neće odustati.

Nizozemska je uoči početka natjecanja u Poljskoj i Ukrajini slovila za jednog od glavnih favorita za naslov europskog prvaka, no pitanje je hoće li uopće proći grupnu fazu. U srijedu su izgubili i drugu utakmicu, bolja je bila Njemačka s 2:1 i sada se Nizozemci moraju nadati pobjedi protiv Portugala s dva gola razlike i porazu Danske.

"Još uvijek imamo šanse ako pobijedimo Portugal 2:0 i ako nam Njemačka pomogne. Jednostavno moramo vjerovati u prolazak skupine", rekao je veznjak Oranja Rafael van der Vaart koji je u igru protiv Elfa ušao u drugom dijelu, no bez većeg učinka.

Igrač engleskog Tottenhama priznao je kako ih je Njemačka nadigrala u Harkivu: "Nijemci imaju sjajnu momčad, vrlo su jaki. Zabili su dva prekrasna pogotka u dvije prilike. Pokušali smo dati sve od sebe u drugom poluvremenu, no to jednostavno nije bilo dovoljno", kazao je.

Njemački izbornik Joachim Löw najavio je kako će se njegovi prvotimci pokušati domoći pobjede i u zadnjem kolu protiv Danske što bi olakšalo posao Nizozemskoj: "Osvajanje grupe je vrlo važno jer na taj način ostajemo u Gdansku, to će nam pomoći u četvrtfinalu", istaknuo je.

Strateg Elfa pokušao je pronaći razloge slabije predstave Oranja: "Imao sam osjećaj da je u 60. minuti Nizozemskoj ponestalo energije. Temperatura je bila visoka, a utakmica intenzivna", zaključuje Löw.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2012. u 16:39
    oni to mogu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2012. u 16:39
    vjerujem u prolaz Nizozemaca
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2012. u 14:51
    Pa ako nekim slucajem posloze redove za Portugal stvarno bi i mogli proc,ali cini se da previse toga kod njih ne stima da bi se to dogodilo!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2012. u 11:37
    moj VDV vas je unistila vas nerespekt,robben preskace preko ograde ti se zalise svakom priliko kuyt i huntelaar takodjer i snedjera da izvadi iz igre kojim slucajem i on bi 'preskako ogradu'
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2012. u 10:32
    a onda je svizac smotao čokoladu...
    Obrisan korisnik