Nogomet

Van Bommel: "Nismo baš ovako zamišljali svoj nastup"

Branimir Korać • četvrtak, 14.06.2012.
Van Bommel: "Nismo baš ovako zamišljali svoj nastup"
Foto: EPA

Njemačka je s drugom pobjedom došla vrlo blizu četvrtfinala dok je Nizozemska s drugim porazom blizu ispadanja. Međutim, unatoč tome i jedni i drugi još uvijek mogu proći dalje ili se oprostiti od natjecanja. Posljednje kolo će razriješiti sve dileme...

Nakon dva kola Nizozemska na kontu ima nula bodova. Nema baš previše onih koji su to očekivali. Međutim, po igri baš i nisu puno više zaslužili. Vidi se kako u toj reprezentaciji neke stvari ne funkcioniraju najbolje, Mark van Bommel itekako osjeća godine, posljednja linija na čelu s Heitingom je prilično nesigurna, Robben ima puno previše krivih odluka, a niti jedini dosadašnji strijelac Robin van Persie baš ne izgleda tako dobro kao u Arsenalu. Kada se svemu tome doda i određeni broj nezadovoljnih neigranjem, dobije se ovakva situacija.

Izbornik Van Marwijk mora se suočiti s tim da mu reprezentacija ne igra kako se očekivalo i da je vrlo blizu oproštaja od Europskog prvenstva. Ono što je prvo spočitnuo igračima nakon susreta je igra u obrani.

"Dobro smo krenuli, imali smo nekoliko dobrih prilika, međutim njemački golovi su došli niotkud, iz naših pogrešaka. Obrana snosi svoj dio krivice za te pogotke, ali niti napad nije bio briljantan. Njemačka je sjajna reprezentacija, imaju snagu, kreativnost i efikasni su." Golovi niotkud, to je Mario Gomez. S dva lijepa pogotka torpedirao je Nizozemce, natjerao Stekelenburga dva puta u ranoj fazi po loptu u mrežu i bilo se teško vratiti.

Bert van Marwijk: "Izgubili smo od odlične momčadi, ukoliko njih želite pobijediti, morate biti u top izdanju i kao igrač i kao momčad. Mi to nismo bili, nekoliko igrača baš i nije u pravoj formi."

Gomez ima velikog razloga za zadovoljstvo. Njemačka je dosad na Prvenstvu postigla tri pogotka i sva tri su njegovo djelo. U dresu reprezentacije je samo nastavio ono što je radio u Bayernu i potpuno je opravdao povjerenje izbornika Joachima Löwa. Nakon susreta bio je iscrpljen, a dio zasluga za pobjedu pripisao je i vrataru Manuelu Neueru.

U završnici je vrijeme stajalo, nikako nismo mogli dočekati kraj susreta. Oni su napadali, imali smo problema, ali bili smo opušteni jer smo znali da je Manuel na golu."

Dok je Gomez bio vrlo zadovoljan, nizozemski kapetan Van Bommel je bio prilično utučen. Nije odigrao dobru utakmicu, kasnije je i zamijenjen, a razlog porazu vidi u početku susreta koji se razvio tako kako se razvio.

"Početak susreta je bio i nije bio dobar. Napali smo i stvorili prilike, a onda primili glupe golove. U teškoj smo situaciji, prije Prvenstva smo sve potpuno drugačije zamišljali. Ono što smo danas pokazali, nije bilo dovoljno za pobjedu", utučen je bio Van Bommel.

Odličnu predstavu Gomeza morao je prokomentirati i izbornik Löw. Löw se suočio s kritikom dijela javnosti zbog postavljanja Gomeza ispred Klosea, ali na kraju je on bio taj koji je dobro odlučio. Njegov napadač zasad izgleda impresivno i uz Rusa Džagojeva predvodi strijelce na ovom Euru.

"Pogoci koje je Mario postigao bili su remek-djela. Tijekom cijele sezone je bio odličan i napunio se samopouzdanjem. Moram pohvaliti i Bastiana Schweinsteigera koji igra sve bolje."

Nizozemska je pred ispadanjem i pred Van Marwijkom je pitanje što dalje? "U obje utakmice smo imali odvažnosti napasti i tu nismo loše izgledali, ali u obrani nije bilo dovoljno agresivnosti, tu smo podbacili. Volim igrati s tri napadača u formaciji 4-3-3, no naš je problem što bočni igrači ne odrađuju posao kako smo se dogovorili. Još uvijek imamo šanse za prolaz, a dok god šansa postoji, u prolaz moramo vjerovati. Upravo to sam naglasio igračima i želim da to i shvate."

EP 2012. - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Danska2:3Portugal
Nizozemska1:2Njemačka
1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2012. u 16:40
    oni to mogu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2012. u 16:40
    vjerujem u prolaz Nizozemaca
    Obrisan korisnik
  • maniacx14.06.2012. u 11:31
    ići će nizozemci dalje...dobit će Portugal sa 2 : 0 a Njemci će tuć Dance i eto njih dalje...
    maniacx
  • Wilson14.06.2012. u 09:59
    Van Bommel = sirovina
    Wilson
  • Obrisan korisnik14.06.2012. u 08:50
    E moj Van Bommel da te punac ne stavlja u ekipu puno bi bolje bilo za Nizozemsku. Neki nikako da shvate kad im je vrijeme da se povuku
    Obrisan korisnik