Nogomet

Blanc: "Domaći teren može, ali i ne mora biti prednost"

Mišo Gulić • četvrtak, 14.06.2012.
Blanc: "Domaći teren može, ali i ne mora biti prednost"

Francuska će u drugom kolu grupe D na Donbass Areni u Donecku snage odmjeriti s domaćinom Ukrajinom, a francuski izbornik Laurent Blanc upozorava kako Ševčenko nije jedina opasnost.

U iščekivanju dvoboja s Ukrajinom s novinarima se družio francuski izbornik Laurent Blanc, a pritom je jasno poručio da je svjestan da Ukrajina nije samo Ševčenko.

U prvom susretu u grupi D Francuska i Engleska su podijelili bodove, dok je Ukrajina porazila Švedsku i tako zauzela prvo mjesto u skupini. Oba gola bila su djelo Ševčenka, o kojem Blanc kaže: "On je netko koga jako dobro poznajem. Iako više nema 20 godina, on je još uvijek jako opasan i prilično racionalno koristi snagu."

"Nismo fokusirani isključivo na njega, iako je on sjajan napadač koji uvijek u pravo vrijeme na pravom mjestu. Veliki igrači uvijek igraju dobro na velikim natjecanjima, što on dokazuje", dodao je francuski strateg.

Na upit kolika je Ukrajincima prednost domaći teren, Francuz je rekao: "To može, ali i ne mora biti prednost. Oni su u prvom kolu uspješno odgovorili na taj pritisak, ali to nekada zna i sputati igrače."

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Skarambež15.06.2012. u 11:48
    Ajmo, Ukrajinci! Svim srcem za vas! Ukrajina već navija za nas!
    Skarambež