Nogomet

Robben: "Naravno da je bilo internih razmirica, ali sve smo pokušali"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 18.06.2012.
Robben: "Naravno da je bilo internih razmirica, ali sve smo pokušali"
Foto: EPA

Nizozemski nogometaši nakon tri izgubljene utakmice na Europskom prvenstvu putuju kući, a Arjen Robben i Mark van Bommel priznaju da je bilo poteškoća u svlačionici...

Premda su u Poljsku i Ukrajinu stigli kao pretendenti na naslov prvaka Europe, Nizozemci su ekspresno zaključili svoju pustolovinu na prvom velikom natjecanju nakon što su igrali finale Svjetskog prvenstva 2010. godine.

Bez boda na kontu u društvu Njemačke, Danske i Portugala stigle su i ih i kritike. "Naravno da je bilo nekih internih razmirica, ali zadržat ćemo ih za sebe", priznao je Bayernov Arjen Robben.

"Ipak, vjerujte mi, sve smo pokušali. Jednostavno nas nije išlo, glad za uspjehom je postojala, a podbacili smo svi zajedno. I igrači i stručni stožer, to je okrutna realnost. Moramo se stoga pogledati u zrcalo", dodao je Nizozemac.

Oglasio se i nizozemski kapetan Mark van Bommel, koji je svoje mjesto u momčadi protiv Portugala morao prepustiti ofenzivnijem Rafaelu van der Vaartu, u potrazi za nužnom pobjedom.

"Kao kapetan, uvijek ću zaštititi svoje igrače. Međutim, atmosfera u svlačionici bila je drugačija nego prije dvije godine. Ja ne znam zašto je tome bilo tako i ne želim govoriti u tuđe ime, nego samo u svoje", rekao je.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 00:07
    e moj robbene...
    Obrisan korisnik