Nogomet

Robben: "Najgora sezona mog života"

Josip Tolić • utorak, 19.06.2012.
Robben: "Najgora sezona mog života"
Foto: Kristijan Komarica

Reprezentativac Nizozemske Arjen Robben u intervjuu za jedan internetski portal komentirao je tešku sezonu u kojoj je doživio neuspjehe s Bayernom ostavši bez trofeja, a zaključio ju neslavnim ispadanjem s nacionalnom vrstom na Europskom prvenstvu.

Nizozemska nogometna reprezentacija ekspresno je ispala iz Europskog prvenstva nakon tri poraza u "skupini smrti". Kraj je to teške i neuspješne sezone za njezina veznjaka Arjena Robbena koji je u klupskom dresu propustio osvojiti Bundesligu, kup, Ligu prvaka, a sad su i Oranje doživjele debakl.

"Ovo je bila najgora sezona u mom životu. Stvari nisu dobro ni s Bayernom niti s reprezentacijom. Nevjerojatno je i još više boli jer sam bio jako uzbuđen na početku sezone. Ako je Liga prvaka bila šok, ovo razočaranje s reprezentacijom bilo je još neočekivanije", izjavio je Robben za goal.com.

Nizozemska je skupinu B završila bez bodova, izgubivši oglede protiv Danske (0:1), Njemačke (1:2) i Portugala (1:2).

"Niti najveći pesimisti nisu mislili da ćemo ispasti u prvoj fazi natjecanja bez boda iz tri utakmice. Sve nas treba kriviti i, iako boli reći to, ništa nije išlo dobro za nas. Atmosfera je bila drugačija u odnosu na onu kakvu smo imali na Svjetskom prvenstvu 2010."

"Ne znam jesmo li mislili da je već sve gotovo i da ćemo biti u finalu. Možda smo se opustili, a gubitak prve utakmice protiv Danske bio je ubitačan", istaknuo je 28-godišnjak.

Ipak, završio je u pozitivnom tonu. "Nije kraj karijere za ovu generaciju igrača. Ima ih nekoliko sjajnih koji će imati puno toga ponuditi na Svjetskom prvenstvu 2014. Sve što sad želim jest otići na odmor i zaboraviti na nogomet neko vrijeme."

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 18:50
    Ma oni su skupina igraca koji vole da vode glavnu rijec , e sad nikako se nisu uspjeli dogovoriti u tome tko ce biti glavni .Pali su i neka su, meni je drago sto nisu prosli ,ali mi samo zao sto i Italija nije ispala !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 18:34
    Ipak je ova Nizozemska precijenjena,2010 njima se otvorio put do finala SP a protiv Brazila u četvrtfinalu su imali više sreće nego pameti.3 poraza u grupi jesu neočekivana,ali ne prolazak grupe je realnost,Njemačka je puno bolja a i Portugal je jači i uz to su i crna mačka Holandezima!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 18:32
    Žao mi je Robbena,mogu misliti kako je čovjeku živjeti s tim,2010 prvo izgubili LP od Intera,pa fula 2 zicera u finalu SP,pa sad 2012 fula penal protiv Dortmunda pa u finalu protiv Chelsea opet maši penal i opet izgubi LP,pa onda ovaj debakl na EP!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 16:15
    Kako je samo u dvije godine pala Nizozemski tim.Strašan i močan tim nije se mogao prepoznati na ovom Euru.A Roben če godinu itekako zapamtiti, pogotovo zadnja dva mjeseca
    Obrisan korisnik