Nogomet

Aragones: "Španjolska protiv Hrvatske nije htjela riskirati"

Branimir Korać • utorak, 19.06.2012.
Aragones: "Španjolska protiv Hrvatske nije htjela riskirati"
Foto: HB-Press-Agency

Nekadašnji španjolski izbornik Luis Aragones zadovoljan je nastupom španjolske reprezentacije i smatra kako su zasluženo osvojili prvo mjesto u skupini C...

Luis Aragones je stao u obranu španjolske taktike protiv Hrvatske i općenito igre na ovom Prvenstvu. Iskusni trener smatra kako su Španjolci odigrali vrlo dobru utakmicu, da su igrali pametno i nisu nepotrebno riskirali protiv opasnog protivnika.

"Znalo se kako nam je i remi dovoljan za prolaz i nije se preuzimao nepotrebni rizik. Inače se ide znatno čvršće i žešće po pobjedu, no u ovom susretu nije bilo potrebe za takvom jurnjavom. Španjolska je odigralo upravo onako kako zna, ostali su dosljedni svome stilu i bez obzira što nisu imali prilika sve do samog kraja susreta, smatram da su zasluženo slavili jer su bili bolji."

Aragones i dalje Španjolsku vidi kao glavnog favorita za naslov prvaka. Prema njemu dosad je samo jedna reprezentacija pokazala više.

"Najvažnije je bilo kvalificirati se u četvrtfinale. U skupini smo bili najbolji što se i očekivalo, iako protiv Italije i Hrvatske nismo briljirali, pokazali smo veliki potencijal. Prema mom mišljenju, samo je Njemačka pokazala više u dosadašnjem dijelu Prvenstva."

Kao najveće protivnike u borbi za naslov ne vidi protivnike koje će susresti već u četvrtfinalu.

"Njemačka je uvijek jaka i predstavlja prijetnju, ali i od nje se tek očekuje ono najbolje i to će pokazati u nastavku Prvenstva. Prema onom što sam vidio, posebno opasan bi mogao biti Portugal. Imaju trojicu napadača koji mogu svakome stvoriti probleme, a isto tako imaju i igrače koji mogu stati na loptu."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 00:33
    Rekao je čovjek istinu.Sad ih čeka njihova crna mačka ,Špa.jest favorit,ali Fra.ima šanse.Samo ću reći da je ŠPA od 1984 do 2006 igrala 6 službenih utakmica sa FRA i čak 5 izgubila i samo jednu remizirala!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 00:17
    Šta je krivo rekao Aragones, mi smo uglavnom igrali bunker a oni su igrali skoro pa nezainteresirani, a nije im ni na kraju pameti bilo da mogu primiti gol. A mogli su itekako, ali mi ga nismo dali (Rakitić). I to je cijela priča, nisu mi jasne ove varijante DB-a, a pogotovo rošade koje radi.
    Obrisan korisnik
  • JeremijaX20.06.2012. u 00:13
    Kakva neprofesionalna izjava... Svjetski i europski prvak protiv ekipe iz trećeg pota ide na neriješeno, iako ga jedan primljeni gol, jedan zalutali metak, jedan krompir izbacuje sa čitavog europskog prvenstva?? Samo vi nastavite tako igrat... da vidimo dokle ćete dogurati :)
    JeremijaX
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 23:43
    Samo su igraci i trener priznali da smo super igrali
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2012. u 22:57
    i da, da, da, i da Baba ima kurac, bila bi ..... Deda! :b
    Obrisan korisnik