Nogomet

Gerrard: "Nismo odigrali vrhunski, ali smo zaslužili pobjedu"

Ante Dubravac • utorak, 19.06.2012.
Gerrard: "Nismo odigrali vrhunski, ali smo zaslužili pobjedu"
Foto: EPA

Engleska nogometna reprezentacija uz dosta je muke savladala Ukrajinu i time osigurala plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva gdje će snagu odmjeriti s Italijom.

Nakon što je odradio suspenziju te preskočio prva dva susreta na Euru Wayne Rooney je svojim pogotkom u 48. minuti presudio domaćinu i time otklonio sve dvojbe oko toga tko će se plasirati u četvrtfinale.

"Imali smo tešku skupinu i na početku nitko nije vjerovao u nas," izjavio je nakon susreta kapetan Steven Gerrard te dodao: "Nismo odigrali vrhunsku utakmicu, ali smo napornim radom zaslužili pobjedu."

Gerrard se kratko osvrnuo i na četvrtfinalni dvoboj protiv Italije: "Oni su vrlo jaka momčad, posebno u obrambenom dijelu igre. Za prolazak u polufinale će nam trebati i malo sreće."

Slično razmišlja i izbornik Roy Hodgson: "Mislim da smo bili jako dobro od samog početka. Bila je to teška skupina i mnogi su mislili da nećemo proći dalje."

Strijelac odlučujućeg pogotka Wayne Rooney nije mogao skriti zadovoljstvo: "Oduševljen sam s pobjedom i rezultatom. Dobro smo se branili i zasluženo slavili," zaključio je.

EP 2012. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Švedska2:0Francuska
Engleska1:0Ukrajina
1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2012. u 12:43
    Engleska kopira igru Chelsea, igraju bunker s kontrama, neatraktivan, ali učinkovit nogomet. Pogledajte Inter prije 2 godine, pogledajte Chelsea ove godine.
    Obrisan korisnik